Skip to Content

This cache has been archived.

Suurnesu: Jaahans, pannaas tämä eventti mappiin.
Kiitokset kaikille osallistujille, kun tulitte paikalle! Kiittelille logeissanne Tuorlan väkeä ja kiitokset on välitetty eteenpäin. Geokätköilijät saivat myös Tuorlan suunnalta paljon kiitosta mielenkiinnosta, osallistumisaktiivisuudesta ja hyvästä käytöksestä [:D]. Suurien ihmismassojen liikuttelu ahtaissa tiloissa onnistui hyvin.
Järjestäjän ominaisuudessa minua huoletti se, että maksimimäärä tuli täyteen ja paljon ihmisiä vaikutti jäävän ulkopuolelle. "Onneksi" kuitenkin peruutuksia tuli niin paljon, että kaikki halukkaat pääsivät osallistumaan ainakin osaan kierroksia. Moni oli varmasti toivonut näkevänsä Suomen suurimman, metrisen teleskoopin, mutta järjestäjien päätös olla viemättä ihmisiä torniin oli varmasti harkittu ja oikea. Muistutetaan silti, että sinnekin on mahdollista päästä toisinaan - aikatauluja voi katsella [url=http://www.astro.utu.fi/planetaario/]planetaarion sivuilta[/url].
Kiitokset myös OskariSaarelle majatalon palveluista, tämä mahdollisuus täydensi eventtiä mukavasti.

Tavataan taas!

PS. AstroRM ei ole toistaiseksi dropannut TB:tä ISS:n kätköön. Pelko herran puusilmäisyydestä on uhkaavasti käymässä toteen! [;)]

More
<

Kosminen sammakko

A cache by Suurnesu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 07 November 2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

EVENTTI ON TÄYNNÄ - EI ENÄÄ ILMOITTAUTUMISIA!Tähtitieteellinen eventti Tuorlan Observatoriossa

7.11.2013 klo 18:00Marraskuun 7. päivänä klo 6:08 ammutaan Kazakstanista Travel Bug kohti kansainvälistä avaruusasemaa. Bugin tavoitteena on päästä ISS:llä sijaitsevaan geokätköön ja palata myöhemmin takaisin omistajilleen ala-asteelle Connecticutiin. Toivottavasti astronautti AstroRM ei ole puusilmä, vaan löytää kätkön! Foundeja on vähänlaisesti

Samaan aikaan geokätköilijät juhlistavat tapahtumaa eri puolilla maailmaa järjestämällä aiheeseen liittyviä eventtejä. Eventtiin osallistuneet saavat päivästä muistoksi tilastoihinsa myös matkamuiston eli souvenirin!

Eventti järjestetään Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen laitoksen observatoriossa Tuorlassa. Tuorlassa sijaitsee myös Suomen ESO-keskus. Ohjelmaan sisältyy planetaarioesitys Suomen moderneimmalla kolmen megapikselin digitaaliplanetaariolla. Lisäksi käydään observatoriokierroksella tutustumassa tähtitorneihin sekä luolassa tutustumassa paikkaan, missä hiotaan maailman parhaat teleskooppipeilit. Samassa luolassa Väisälä kehitteli instrumentteja paikannuksen ja kolmiomittauksen kannalta oleellisen tärkeään etäisyyden mittaukseen. Ohjelmassa on myös asiantuntijan esitelmä liittyen Väisälään ja paikannukseen.
Ohjelmasta johtuen EVENTTI ON MAKSULLINEN!

Planetaarioon on esteetön pääsy, mutta tähtitorniin, luolaan ja auditorioon ei valitettavasti pääse pyörätuolilla.

Tuorlan majatalo sulkeutuu normaalisti kello 16 mutta OskariSaaren suosiollisella myötävaikutuksella majatalo on auki ainakin kuuteen, myöhempäänkin, jos väkeä riittää! Tarjolla on ainakin kahvia, teetä, kaakaota, limua, mehua, pikkupurtavaa (suolaista ja makeaa) yms. Myös Majatalon lähituotepuoti on avoinna, josta löytyy mm. elintarvikkeita, makeisia ja kaikenlaista lahjatavaraa. Kanttaa pistäytyä katsomassa myös siellä!Tärkeää tietoa käytännön järjestelyistä
  • Osallistujat jaetaan ryhmiin, mikäli kätköilijöitä saapuu yli 40.
  • Ole AJOISSA paikalla, mikäli haluat kierroksille/planetaarioon. Eventti alkaa TASAN kuudelta.
  • Osallistumismaksu riippuu osallistujamäärästä ja summaksi muodostui tasan 5€.
  • Maksu maksetaan paikan päällä KÄTEISELLÄ Tuorlan henkilökunnalle.
  • Tuorlan väki toivoo jonkinlaista arviota osallistujamäärästä ja ryhmien määrästä, joten ole ystävällinen ja
    • a) ilmoittaudu mahdollisimman ajoissa
    • b) kerro montako henkilöä on tulossa.


Ajankohtaista Eventti tuli ennakko-odotuksien vastaisesti täyteen, eikä Tuorlassa pystytä rekrytoimaan enempää ryhmien vetäjiä.

Eventtiin voi logata osallistumisen myös tulemalla kuudelta paikalle turinoimaan kätköilijöiden kanssa, vaikkei olisi ehtinyt ajoissa osallistumistaan varmistamaankaan. Sen lisäksi, on aina mahdollista, että joitain peruutuspaikkoja ilmaantuu ja se selviää lopullisesti vasta h-hetkellä. Pyritään jakamaan mahdolliset peruutuspaikat järjestyksessä sen mukaan, mitä tänne on noteiltu.

Illan elokuvana esitetään "Mustat aukot, matka äärettömyyteen" eikä mitään tähtitaivasta. Tähtitaivaan näkee kotipihallakin

Osallistumismaksuksi varmistui 5€ / henkilö. Ole ystävällinen ja varaa tasaraha valmiiksi, ettei rahastuksessa synny turhaa odottelua.

Esitelmän pitäjäksi on varmistunut tähtitieteen popularisoijana tunnettu FT Rekola, joka on valmistelemassa Väisälän elämänkertaa. Esitelmän otsikko on "Väisälä - Tuorlan taikuri". Pyysin painottamaan erityisesti paikannuspuolta

Ryhmien koko on n. 35 henkilöä. Tähtitorniin mahtuu kuitenkin kerrallaan max. 20 ihmistä, joten ulkona odottelua tulee jonkun verran. Kannattaa siis pukeutua säänmukaiseen varustukseen!

Tuorlassa on parkkitilaa rajallisesti. Tuorlaan pääsee myös Piikkiöön/Paimioon menevillä linja-autolla. Koittakaa lisäksi suosia kimppakyytejä!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

224 Logged Visits

Write note 13     Archive 1     Will Attend 97     Attended 108     Publish Listing 1     Announcement 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.