Skip to content

Het Diner Multi-cache

This cache has been archived.

KaaJeeMar: WP5 was verdwenen en ik heb geen reserve meer. Het restaurant is gesloten!
Bedankt voor de leuke logs, jullie enthousiasme en favorites.

KaaJeeMar

More
Hidden : 05/10/2014
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

In deze cache worden de menukaart en de landkaart met elkaar gecombineerd. De cache is gebaseerd op het boek Het Diner van Herman Koch. De wandeling van ongeveer 7 kilometer loopt door het bos (inclusief de drie bonuscaches circa 3 km meer). Het bepalen van de waypoints en de cachelocatie is de uitdaging.


Het Diner


Het boek Het Diner gaat over vier ouders wier loyaliteit jegens hun kinderen op de proef wordt gesteld wanneer blijkt dat die een misdaad op hun geweten hebben: in hoeverre mag je je kinderen blijven beschermen?
Het boek is ingedeeld in vijf verhaaldelen die genoemd zijn naar de gangen van een vijfgangendiner: 'Aperitief', 'Voorgerecht', 'Hoofdgerecht', 'Nagerecht' en 'Digestief', gevolgd door een epiloog met de titel 'Fooi'.

De cache Het Diner is ook opgebouwd uit vijf delen: 'Reservering', 'Voorgerecht', 'Hoofdgerecht', 'Nagerecht' en 'Rekening'. Na iedere gang uit dit driegangendiner is een bonuscache te vinden.
Bij de cache draait het om de wisselwerking tussen de cacher en zijn omgeving: weet hij de juiste paden te bewandelen en slaagt hij erin om de gevonden gegevens op de menukaart te plaatsen en daarmee de juiste plek op de landkaart te vinden? Legt hij de geheime locatie van de cache bloot of blijft deze schat verborgen?


WP1 Reservering (N51° 38.391 E4° 49.870)

"Onmogelijk. Met een schok realiseerde hij zich, zodra hij het reserveringsnummer onder ogen kreeg, dat er een vergissing in het spel moest zijn. Zuchtend pakte hij zijn mobiel van tafel en zocht bij de contacten naar het telefoonnummer van de reserveringslijn van restaurant Geocaching.com. Hij 'belde' het telefoonnummer om het goede reserveringsnummer te krijgen. Terwijl de telefoon overging, overpeinsde hij het alternatief om per email te kunnen reserveren."
Toch moeilijk? Projecteer vanaf WP1 in de richting van de laatste 3 cijfers uit het gevonden "Noord-coördinaat" minus 51 en de afstand van de laatste 3 cijfers uit het "Oost-coördinaat" minus 557. Stuur een email met als onderwerp 'Reservering' naar het emailadres dat je daar (achter een den met klimop) vindt en je ontvangt direct het juiste reserveringsnummer én de opties voor extra hints op de overige waypoints.


WP2 Voorgerecht

"Typisch. Hoewel de voorgerechten de helft van de menukaart in beslag namen, zag hij er weinig bij staan waaruit de verwachting sprak dat het zijn smaakpapillen zou kunnen strelen. En dan de schijnbaar evidente onderverdeling in warm en koud. Meteen nadat hij onder de dwingende ogen van de ober zijn keus had gemaakt, kreeg hij er al weer spijt van.
Die spijt werd bevestigd toen zijn voorgerecht een kwartier lege zinnen uitwisselen met zijn tafeldame later, door een schuifelende serveerster aan hem werd opgediend. Enigszins verongelijkt keek hij van het bord voor hem naar het bord tegenover hem en hij bedacht dat een combinatie van deze gerechten vrijwel zeker zou leiden tot een nieuwe smaaklocatie."

Vanaf WP2 is ook de bonuscache “Voorgerecht (GC4Q0K3)” te vinden.


WP3 Hoofdgerecht

"Eenvoud. Of was gemakzucht een beter woord? De hoofdgerechten straalden nu niet bepaald een haute-cuisine niveau uit, maar toonden zich als losse punten op de kaart. Ongemakkelijk constateerde hij hoe zijn tafeldame haar mes en vork volgens de etiquette hanteerde, toen hij in zijn ooghoek de ober met de wijn in hun richting zag komen. Enerzijds zou de alcohol zijn stemming verzachten, anderzijds wilde hij helder blijven, aangezien hij zijn doel nog niet had bereikt. Hij overwoog of de speciaal bij het gerecht geselecteerde wijn de beloofde kruisbestuiving zou waarmaken."
Vanaf WP3 is ook de bonuscache “Hoofdgerecht (GC4Q0KJ)” te vinden.


WP4 Nagerecht

"Opluchting. Het zware gevoel dat de hele maaltijd over hem was gebleven en waaraan ook de nietszeggende conversatie met zijn tafeldame geen verlichting kon brengen, trok nu langzaam uit zijn lichaam. Hij realiseerde zich dat de laatste fase van de maaltijd was aangebroken en, belangrijker, dat de nagerechten op de menukaart straalden van een verrassende simpelheid, alsof het restaurant zelf ook besefte dat deze afsluiting geen spelbederver mocht zijn. Opgeteld overheerste bij hem het gevoel dat hij voor het nagerecht nog een mooi plekje kon vinden."
Vanaf WP4 is ook de bonuscache “Nagerecht (GC4Q0KZ)” te vinden.


WP5 Rekening

"Voldaan. Hij legde zijn pinpas op de discreet dichtgevouwen rekening, die de schuifelende serveerster op een metalen schaaltje vriendelijk voor hem had neergelegd, terwijl ze vroeg of alles naar wens was geweest. Tijdens die werktuiglijke handeling ging het door hem heen welke bijschrijving en afschrijving hiermee gepaard zou gaan. Transacties die, zo overwoog hij in zijn heldere en nu onbezwaarde geest, het verschil zouden maken tijdens zijn missie. Met een tevreden glimlach keek hij in de staalblauwe ogen van zijn tafeldame. Hij wist nu, dat hij zijn doel zou bereiken."


Opmerkingen

- Hou je aan de regels die in het gebied gelden; het kan hier erg druk zijn: je komt ruiters, mountainbikers, wandelaars, hardlopers en meer tegen. Hou rekening met elkaar en blijf op de waypoints ongezien.

- Neem de menukaart mee: die heb je op ieder WP nodig; Voor de extra hints is mobiel internet (email) nodig. Berekeningen betreft alleen optellen of aftrekken en zijn op een kladbriefje te maken.

- (Basis)kennis van projecteren, snijpunten, omzettingsmethodes en coördinatenstelsels is wel benodigd.

- Alle aanwijzingen zijn op of boven de grond te vinden, graven of prikken is niet nodig! Laat de aanwijzingen staan zoals je ze vindt. Bij de cache alléén de deksel afnemen om de cache te pakken.

- Omdat de GPS-ontvangst in het bos behoorlijke afwijkingen kan geven, is bij de WPs en de cache een witte punaise aangebracht op circa 2 meter hoogte op de boom waaronder het WP of de cache te vinden is. (Let op bij WP4: rechts naast het pad staat óók een boom met een witte punaise, maar die hoort niet bij de cache. Wel laten zitten a.u.b.)

- Het vinden van de 3 bonuscaches is niet nodig voor het vinden van deze cache. Er zijn geen extra gegevens of aanwijzingen in te vinden.

- Deze cache is mede tot stand gekomen na overleg met:

     

- Voor de liefhebbers een banner:

 

Additional Hints (Decrypt)

Ghffra rra obbz ra rra bztrinyyra fgnz, baqre rra fgncry gnxxra ra oynqrera. Nyyééa qr cynax nna qr obiraxnag nsarzra!!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)