Skip to content

<

Ilves trail Bonus - Lemmenharju

A cache by rtiainen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/13/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ilvesreitti on valaistu ulkoilureitti Heinolassa, Jyrängön ja Vierumäellä sijaitsevan Suomen Urheiluopiston välillä pohjois-eteläsuuntaisella Heinolanharjulla. Talvisin reitti on tarkoitettu vain hiihtämiseen, muutoin sitä voi kulkea jalan tai polkupyörällä.

Ilves trail is a lighted recreation route in Heinola between Jyränkö and Vierumäki passing north-south along the esker Heinolanharju. There you can hike or ride a bicycle, but in winter the route is for skiing.

Bonuskätkö Lemmenharjulla.
Ilvesreitti kulki aikoinaan Jyrängön suunnalta Hakaveräjänmäelle, josta se jatkui Lemmenharjua pitkin Suomen Urheiluopistolle. Polku kiemurtelee harjulla Suurijärven ja lampien välissä. Polun varrella on useita näköalapaikkoja. Alkuperäiseltä paikaltaan Ilvesreitti siirrettiin Suurijärven itäpuolelle tasaisemmalle metsäalueelle. Harjun päälle ei voitu tehdä nykyaikaista ulkoilureittiä, joten se oli siirrettävä paremmalle alueelle. Polun ovat tehneet jatkosodan aikana Vierumäelle majoitetut sotavangit. Paikoitellen on vielä nähtävissä heidän asettamansa polkua reunustavat reunakivet.
Ilvesreitillä Suomen Urheiluopiston oppilaat järjestivät polku- ja laturetkiä. Ensimmäinen polkuretki järjestettiin v.1958, jolloin osallistujina oli 250 kävelijää. Ensimmäinen laturetki hiihdettiin v.1966. Eniten osallistujia keräsi v.1969 järjestetty hiihtotapahtuma, hiihtäjiä oli peräti 1411. Ennätysosanotto oli v.1970, jolloin kävely- ja hiihtotapahtumiin otti osaa 4868 henkilöä.
2000-luvun alusta tapahtumien luonne on muuttunut, niitä järjestetään nykyisin Urheiluopiston läheisillä ulkoilualueilla.
Tapahtumien järjestäminen oli oppilaiden koulutyötä. He opiskelivat samalla yleisötapahtumien järjetämiseen liittyviä asioita.
Bonuskätkön koordinaatit:
N 61°AA.BBB
E 026°CC.DDD

Koordinaattien lisätiedot löytyvät seuraavilta kätköiltä:
GC4R2N7 Ilves trail - Vähä Salijärvi
GC4R3TY Ilves trail - Näkymä Salijärville
GC4R3TV Ilves trail - Ylä-Musteri
GC4R640 Ilves trail - Hakaveräjänmäki

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.