Skip to Content

<

Silta, joka romahti

A cache by Tumesi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/02/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Muistatko tätä: 60 metriä siltarakennetta karkasi jokeen


Kesäkuun viimeinen aamu vuonna 1982 Joensuussa. - Ukkosenjyrinän kaltainen ääni kuului kello 8.15 Pekkalan sillan rakennustyömaalta. Ääni syntyi, kun 60 metriä erikoisteräksestä valmistettua siltarakennetta pääsi karkaamaan asennusvaiheessa, ja yli puolen miljoonan kilon voimalla painui Pielisjokeen, kirjoitti Karjalainen seuraavana päivänä (1.7.1982).

Onnettomuus sattui, kun siltapalkkia työnnettiin sähkömoottorin avulla paikalleen. Lehdessä kerrottiin, että ilmeisesti metallin väsymisen takia siltapalkki alkoikin liukua taaksepäin, taipui toisesta päästään ja palkin toinen pää putosi jokeen. Myöhemmin syyksi on sanottu rakennusvirhettä.

Turman sattuessa siltarakenteen päällä oli hitsaaja, joka oli juuri lähdössä kahvitauolle. Hän lensi veteen, mutta ei loukannut itseään. Toinen rakentaja putosi rakennustelineeltä, ja hän selvisi kolhuilla.

Sortuminen sattui sillan Karsikon puoleisessa päässä. Onnettomuus viivästytti rakentamista ja siirsi 453 metriä pitkän sillan valmistumisen seuraavaan kesään. (Lähde: Karjalainen)

Itse olin sillan rakennus- ja romahdusaikana sellaisessa toimessa, että työmaalla piti asioida lähes päivittäin; silta tulikin tutuksi alusta loppuun. Jos sinulla on jotain muistikuvia tapahtumasta, niin kerro ihmeessä.

Nyt silta kestää varmasti ja rinnalle on valmistunut uusi uljas silta ja tie/sillat muuttuvat moottoritieksi syksyn 2013 aikana.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Pekkalan sillan avajaisetPekkalan sillan avajaiset 1983 Sillan avasi liikenneministeri Matti Puhakka. Kuvassa vasemmalta kh.pj Risto Ore , Pohjois-Karjalan Tiepiiri-ins. Kauko Koistinen, Matti Puhakka, valt.pj Antti Pennanen ja TVH:n yli-ins. Eero Koljonen.
  • Romahtanut silta

299 Logged Visits

Found it 288     Didn't find it 7     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.