Skip to Content

<

Piehinginjoen ylitys

A cache by Karon53 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/20/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkössä on perusvarustus ja siihen sopii kulkijoita.

Piehinginjoki sijaitsee Raahen keskustasta n. 13 km 8-tietä etelään. Joki saa vetensä Möykkylänjärvestä ja Niemenjärvestä ja lisävaluma tulee Pitkäsojan kautta Pitkäsjärvestä.
Piehinginjoki on n. 50 km pitkä. Joki on luonteeltaan mutkainen, mikä on lähes kaksinkertaistanut sen valumapituuden. Putouskorkeus on yli 100 m, joten joessa on runsaasti koskia. Heti sillasta yläjuoksulle päin näetkin yhden koskiosuuden.

Piehinginjoen sivujokia ovat ovat Pitkäsoja, Poikajoki ja Patamaoja.

Kätkön lähellä tie ylittää Piehinginjoen. Joen yläjuoksulla olevan kätkön lähellä tie sitävastoin alittaa joen.


Piehinginjoki on melottavissa hyvin lyhyen aikaa keväällä tulvahuipun aikaan heti jäiden lähdettyä. Joen kaikki kosket ovat laskettavissa pienellä melontakokemuksella osaavien melojien seurassa.

Vaikka joki on virtaukseltaa vaatimaton ja kosket pieniä, laskemaan ei sovi mennä liian heikoilla taidoilla ja varusteilla. Piehinginjoessa erityisesti huomioitavia asioita ovat mm. todella kylmä vesi sekä rantojen risukot ja joen yli kaatuneet pienemmät ja isommat puut.
 
Älä parkkeeraa autoasi lähitalon pihaan tai pihatielle! Jätä kulkupelisi risteyksessä olevan suljetun kioskin pihaan tai bussipysäkille kätköllä käyntisi ajaksi. Ellei toiminta parane joudun arkistoimaan kätkön.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

258 Logged Visits

Found it 250     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.