Skip to Content

<

Hullunkolmio

A cache by Kripakko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/25/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Liikuttava Wherigo-kätkö Joensuun keskustassa.

Wherigo-peli käyttää reilun kolmen kilometrin reippailulenkillä Hullunkolmiona tunnetun pururadan ympäri. Tätä lenkkiä tuhannet lapset ja aikuiset ovat joutuneet kiertämään liikuntatunneilla ja urheiluharjoituksissa. Nyt perinnettä jatketaan geokätköilijöiden omalla hullunkierrolla.

Pelin suorittamiseen vaaditaan navigaattori, älypuhelin tai vastaava, jossa on Wherigo-tuki.


Hullunkolmio

Hullunkolmio on muodoltaan kolmio, jonka pituus on 1,6 kilometriä. Wherigo-kasetissa se on jaettu kolmion sivujen mukaan kolmeen etappiin. Lenkki aloitetaan mistä tahansa kulmasta ja kierretään etappi kerrallaan vastapäivään, kunnes kuusi etappia on suoritettu riittävässä ajassa. Tämä vastaa kahta kierrosta eli 3,2 kilometriä.

Kolmiossa on kaksi sisäkkäistä lenkkiä, joista sisempi on pururata ja ulompi pyörätie. Kumpaa tahansa voi käyttää pelin suorittamiseen, paitsi hiihtokaudella sisärataa saa ainoastaan hiihtää. Koko kolmio on valaistu, joten hyvällä tuurilla lenkkiä näkee kiertää pimeälläkin. Jos seutu ei ole tuttu, kannattaa lenkki aloittaa annetuista koordinaateista, kolmion kaakkoiskulmasta, jossa on infotaulu ja latukartta. Kyseisen pisteen lähistöllä on myös reilusti pysäköintitilaa (pisteen PARKKI ympäristö).

Pelin suoritus lyhyesti

Tarkoitus ei ole löntystellä lenkkiä läpi, vaan täytyy vähintään hölkätä. Jotta etappi lasketaan suoritetuksi, täytyy etapilla pitää vähintään 7,5 km/h (8 min/km) keskinopeutta. Etappeja, joilla keskinopeus ylittyy, täytyy siis läpäistä yhteensä kuusi kappaletta. Keskinopeuden alittavien määrällä ei ole mitään väliä; koko pelin läpäisy ei kaadu epäonnistuneisiin etappeihin.

Lenkin voi kiertää myös hiihtäen tai pyöräillen. Nopeusvaatimus on helppo ylittää polkupyörällä, mutta Hullunkolmion hulluuden kokee kunnolla vain, jos sitä juoksee tai hiihtää. Pyöräillen jää vaille elämystä (jos sitä elämykseksi voi sanoa). Moottoriajoneuvolla ajo alueella on ehdottomasti kielletty.

Varsinainen geokätkö

Kun Wherigo-kasetti on läpäisty, se antaa kätköpurkin koordinaatit sekä Wherigo-suorituskoodin. Kätkölle joutuu tarpomaan vielä vähän matkaa. T-arvo 4 tulee pääasiassa kätkön sijoittelusta: purkki on asetettu sellaiseen paikkaan, että siihen käsiksi pääsemiseen tarvitaan kättä pidempää. Tarkoitukseen sopivia luonnollisia apuvälineitä löytyy nollapisteen lähistöltä.

Tarkemmat peliohjeet

 1. Lataa kasetti navigaattoriin ja avaa se. (Jos tässä vaiheessa tulee ongelmia, ota selvää, miten laitteesi toimii Wherigojen osalta. Kätkön tekijä ei tunne eri laitteita, joten älä ala heti härnätä häntä.) Kolmion kulmat näkyvät aktiivisina alueina (zone); mene johonkin niistä. Peli pyytää silloin lupaa aloittaa; paina OK, kun olet valmis.
 2. Kun OK:n painamisen jälkeen olet lähtöalueella (yleensä heti), peli aloittaa ajanoton ja asettaa kolmion vastapäivään seuraavan kulman ainoaksi aktiiviseksi alueeksi. Tästä, kuten kaikista muistakin pelaajaa kiinnostavista tapahtumista, ilmoitetaan äänisignaalilla.
 3. Riennä aktiiviselle alueelle, joka on etapin päätepiste. Kun saavut alueelle, peli laskee etappiin käytetyn ajan. Jos etapin keskinopeus on vähintään vaadittu 7,5 km/h, se lasketaan läpäistyksi, muuten se hylätään. Joka tapauksessa ajanotto nollataan ja seuraava kulma asetetaan aktiiviseksi.
 4. Kun kuusi etappia on suoritettu hyväksytysti, peli antaa kätköpurkin koordinaatit, piilovihjeen kätkölle sekä suorituskoodin, jolla kasetin voi merkata suoritetuksi wherigo.comissa. Nämä tiedot tallennetaan esineisiin (item), joista ne voi käydä lukemassa. Peli asettaa aktiiviseksi alueen, joka on kätkön välitön ympäristö, joten kätkölle voi suunnistaa Wherigo-sovellusta käyttäen. Peli myös tallentaa tässä vaiheessa itsensä, joten tiedot voi käydä lukemassa myöhemminkin.

Kasetti on rakennettu Urwigo-ohjelmalla, ja sen emulointi on estetty. Myös ennen läpipääsyä tallennettujen pelien jatkaminen on estetty, joten peli täytyy suorittaa kerralla alusta loppuun. Lisäksi kolmion läheisyydestä poistuminen ajanoton aikana pysäyttää kasetin suorituksen, eli lenkki on kierrettävä kolmiota pitkin.

Äänisignaalit

 • lyhyt korkea piippaus: ajanotto alkaa
 • lyhyt matala: 60 sekuntia aikaa läpäistä etappi
 • kaksi lyhyttä matalaa: 30 sekuntia aikaa läpäistä etappi
 • kolme lyhyttä matalaa: 15 sekuntia aikaa läpäistä etappi
 • pitkä matala: aika loppui, etappi hylätään; seuraavaan kulmaan ei tarvitse kiirehtiä
 • lyhyt matala, lyhyt korkea: etappi suoritettu
 • lyhyt korkea, pitkä matala: etappi hylätty
 • lyhyehkö iloinen tilutus: peli läpäisty!

LATAA KASETTI TÄSTÄ.

Huom! Loppupisteen paikka on vaihtunut 31.8.2015. Jos on ratkaissut loppukoordinaatit aikaisemmin mutta ei ole vielä käynyt kätköllä, uudet koordinaatit saa pelaamalla pelin uudelleen uudella kasetilla tai vanhoja vastaan kätköttäjältä pyytämällä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

159 Logged Visits

Found it 143     Write note 10     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.