Skip to content

This cache has been archived.

VVV-Laakdal: Beste collega cachers, voor hen die de reeks 111 mysteries van VVV-Laakdal hebben gedaan ENORM bedankt voor jullie positieve logs! Wij, Ludo en Jos eigenlijk Postduif56 en Zjefke hadden drie jaar geleden nooit gedacht dat ons idee om eens raar uit de hoek te komen in Laakdal zo een succes zou worden. Max. 1 jaar hadden we voorop gezet maar zoals jullie zien is het drie jaar geworden. We konden niet stoppen omdat er zo veel interesse bleek te zijn en bleef komen…..
Ook al heeft het ons soms bloed, zweet en tranen gekost als de melding kwam… Hij is weer weg!! Telkens was er één van ons bereid om deze zo snel mogelijk te repareren. Het was voor ons een erezaak om alles tot de laatste dag, vandaag dus, in orde te houden, te repareren of eventueel een andere plaats te zoeken als het rippen bleef aanhouden. 111 buisjes was de start, meer dan 250 bleken er uiteindelijk nodig te zijn! Vandaag, als wij dit schrijven zitten we over de 180.000 duizend logs over deze 111 en hebben we meer dan 5000 favorietjes gekregen, waarvoor dank.
Aan diegene die niet hier geweest zijn, geen paniek we denken eraan om iets nieuws te presenteren. Niet meteen maar we zijn er mee bezig.
Bij deze willen we ook dank zeggen aan de gemeente Laakdal en aan Natuurpunt voor de gekregen toestemming om deze te mogen plaatsen. Ook dank aan de reviewer Frogfoot 1 die gezorgd heeft dat alle 111 mysteries samen on-line zijn gekomen.
Bij deze zeggen wij niet vaarwel maar tot weerziens in ons mooi dorpje “Laakdal”.
Postduif56 & Zjefke

More
<

VVV-Laakdal111 Superbonus

A cache by VVV-Laakdal Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/10/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Beste geocachers, VVV-Laakdal heeft besloten om de 111 mysteries die te vinden zijn in de gemeente Laakdal op het einde van 2016 te verwijderen. Momenteel zijn deze vraagtekentjes samen meer dan 155.000 keren gelogd…. Dat kan al tellen zeker. De superbonus kan terugkijken op meer dan 700 favorietjes, ook dat kan tellen. Voor diegene die nog bezig zijn met oplossingen te zoeken kan er nog gelogd worden tot 31-12-2016. Vanaf 01 januari gaan we alles opruimen en misschien (?) komt er nadien wel wat anders, wie weet!!
Laten we duidelijk afspreken, loggen tot 31-12-2016, alles wat nadien nog gelogd wordt zal verwijderd worden. Loggen na 31-12 op een vroegere datum zal ook verwijderd worden.
Hopelijk hebben menige cachers er plezier aan beleefd, volgens de te lezen logs wel. Wij, Ludo en Jos hebben ons best gedaan om alles zo goed mogelijk te onderhouden ook al moesten we soms drie tot vier keer per week hetzelfde potje gaan vervangen om uiteindelijk dan toch een nieuwe plaats te zoeken.
Groetjes het VVV-Team

Ps, omdat er al zoveel reacties komen hier nog het volgende: Natuurlijk als de logs voor 31-12-16 in het logboekje staan blijven deze logs ook geldig. Ik dacht dat iedereen dit wel zo begreep maar schijnbaar niet... Ale bij deze een rechtzetting dan...

Beste cachers, deze is de laatste van de reeks ?“111”? . Ik hoop dat jullie er plezier aan beleeft hebben, ik in elk geval wel…. Ik wil hier toch zeker mijn collegacacher “Zjefke” bedanken voor zijn hulp om deze reeks mogelijk te maken. Alle puzzels zijn door hem ook proefgepuzzeld, alle cachen zijn meerdere keren gecontroleerd. Moest er hier of daar enkele meters afwijking zijn, schiet er ons niet voor dood he!!
Groetjes Postduif56

“SUPER BONUS” 
Voor je deze kan “aanvallen” moet je eerst alle bonussen opgezocht hebben, met die gegevens is de “Super Bonus” een makkie.
Voor de drie podiumplaatsen van deze supercache is er een verrassing in de box!!
Na het loggen van deze cache bekom je de gegevens om een banner aan je profiel toe te voegen…. Succes.

Op bovenstaande coördinaten is er niks te vinden wat enigszins met de cache te maken heeft of het moet puur toeval zijn.

Deze reeks van 111 Mystery’s of Puzzle caches zijn verspreid over het mooie Laakdal. Een klein stukje trappen we over het grondgebied van Westerlo en Meerhout.

De puzzels zijn vrij eenvoudig op te lossen zodat iedereen de kans krijgt om deze ronde van circa 50 km succesvol af te sluiten. Natuurlijk kan men deze caches ook één per één doen of in stukken, aan jullie de keuze!

De cachen zijn genummerd van 1 tot 111.
Nummer 1 tot 10 bevatten informatie om de bonus 101 te vinden,
nummer 11 tot 20 bevatten informatie om de bonus 102 te vinden enz… tot nummer 91 tot 100 die bevatten informatie om bonus 110 te vinden.

Heb je alle bonussen gevonden dan heb je informatie om de superbonus te ontmaskeren, laat dit een uitdaging zijn….

We hanteren de regel voor omzetting voor alle opgaves: a=1, b=2, c=3 ..
Als er niets speciaal vermeld is gebruiken we het ganse getal, anders zal er bijstaan “reken om naar één cijfer”.
Nergens moeten privégronden betreden worden en de cachen liggen, hangen of staan in de onmiddellijke omgeving van de weg.
Hier en daar kunnen er enkele meters afwijking zijn, we hebben ons best gedaan om dit tot een minimum te beperken. Een pincet kan misschien handig zijn!.....

Het mooie Laakdal werd in 1977 kunstmatig gevormd door de fusie van de vroegere autonome gemeenten Eindhout, Vorst en Veerle. Veerle had zes jaar voordien al het kleine Varendonk opgeslorpt. De nieuwe gemeente Laakdal omvat nu vijf parochies: Eindhout, Vorst, Vorst-Meerlaar (ook wel Klein-Vorst genoemd), Veerle en Veerle-Heide. Laakdal is ongeveer 42.50 km² groot en telt circa 15.500 inwoners

Wandelgrage gezinnen vinden hier een klein paradijs. Maar ook het verleden is nooit veraf. Enkele oude monumenten sieren het gemeentelijk patrimonium, aan jullie om deze mooie streek te verkennen.

Veel plezier met deze ronde door Laakdal.

Voorstel om te parkeren bij vertrek mystery 1= N 51° 04.194 E 004° 59.201


 


U kan uw oplossing valideren met certitude.

Additional Hints (Decrypt)

obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)