Skip to Content

This cache has been archived.

Zeus: Tack till alla som kom, och tack till alla som var med och arrangerade. Det ligger som ni förstår mycket jobb bakom att vara researrangör, men när man läser alla reseutvärderingarna så känns det värt det varje gång.

/zeus

More
<

Back in Business 2014

A cache by Zeus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, April 5, 2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Back in Business 2014 är över, men för dig som vill återuppleva greklandsresan går det bra att komma ut till Hellas och logga alla cacherna. Till din hjälp så kan du ladda ner infobladet, gpxfilen och hitta lite annat bra att ha på eventets hemsida, http://lillfiluren.se/gc/bib14/För fjärde året i rad är det dags att damma av GPSerna och komma ut ur vinteridet för att träffa vänner och bekanta och erkänna att våren är här och geocachingsäsongen drar igång på allvar. 

Med andra ord är det dags för...

Back in Business 2014

 eller som vi säger på grekiska

βακ ιν βυσινεςςI år beger vi oss på charterresa tillbaka till det antika Grekland och träffar gudar, halvgudar, monster och hjältar. Vi checkar in vid Hellasgården (Hellas betyder som ni vet Grekland på grekiska).

Program

kl 09.00 Incheckning och informationsmöte vid Hellasgården där vi berättar lite om våra utflykter och aktiviteter.
På anslagstavlan vid receptionen kommer vi att sätta upp ett detaljerat program med sagoläsning, resekrypsstund, fototävling, poolaktiviteter och olympiska spel.
kl 10.00 - 16.00 Vi gör kortare och längre utflykter med eller utan reseledare där vi stiftar bekantskap med diverse gudar och monster i skog och mark.
kl 12.00 - 13.00 Siesta
kl 16.00 Grillfest och offer till Hephaistos (den grekiska guden som gav människan eld) och Hestia (festens gudinna) eller kanske Aphrodite (njutningens gudinna), dvs grillning. Man tar med sina egna offergåvor, men det kommer finnas kol, och tillbehör till allmänt bruk. Vi rekommenderar tsatsiki, här har du ett recept. Vill man även tillbe Dionysos så går det självklart bra.
kl 17.00 Resan är officiellt slut, men reseledarna stannar och vaktar grillen tills glöden falnat och turisterna åkt hem.

Transport

Bil: Det finns gott om parkering, så det går bra att ta bilen. Tänk på att parkeringen vid Hellas är avgiftsbelagd (20 drachmes för tre timmar, 30 drachmes för ett dygn).
Buss: Från Slussen går buss 401 mot Älta varje halvtimme, resan tar c:a 13 minuter.
Cykel: Cyklister kan kolla på den här kartan: http://bit.ly/JZxDh4
Tänk på att det finns områden runt Hellasgården där cykling inte är tillåten i skogen. Vi skall försöka få fram kartor innan eventet på vad som gäller.
Flyg: Eftersom närmaste kommersiella flygplats är Bromma så är det väl framför allt för våra långväga gäster som flyg är ett alternativ… 

Fakta om resmålet

Valuta: 1 SEK = 1 Drachme
Temperatur den 5 april: Betydligt varmare än helgen efter.
Tidszon: UTC+2 (men alla tider här är enligt din vanliga klocka)

Rekommenderade vaccinationer

Vi rekommenderar att ni skaffar en TBE-vaccination.

Parlör

Den var fin: TFTC
Jag var först: FTF
Jag var smartast: FTS
Glömde penna: Går det bra med fotologg? (nej)
Hittar inte fanskapet: DNF
Jag är missnöjd med resmålet/sevärdheten/utflykten: Needs maintenance
Resekryp: TB / geocoin
Tidsmaskin: GPS
Reseledare: CO

Resesällskap

I år hade vi även tänkt prova på lite mer organiserade gruppresor för att hjälpa de som inte är lika resvana på rätt spår. Vare sig du är lite mer erfaren och kan tänka dig att vara fadder åt någon nybörjare under dagen (ta med honom/henne ut i skogen och passa på att förklara vad geocaching är och hur allt går till) eller om du är nybörjare och gärna vill ha nån att hålla i handen under dagen som kan förklara vad alla konstiga förkortningar betyder och hur man gör när man geocachar så registrerar du dig med det här formuläret
Vi kommer inte att para ihop er, men kommer att lista globetrotters och nybörjare här på eventsidan, och kommer dessutom ge er olika färger på namnbrickorna till eventet så ni kan hitta ett lämpligt sällskap under morgonsamlingen.

 Vill vara fadder   Önskar fadder 
Team_5B snowinsummer
dabjorks schtraider
Vallafrun stellm
niebustgaard birwis
Me_Scarlett Calimero1665
Filidutterna sleippner
Krickefinder & washp B&B!
Falheim Pelle 494
leor888 Detektivenpåjakt
+Lotta fisken och C/o
self1sh

Att tänka på

  • Ta med egen grillmat och dryck till festen. Vi fixar kol och tillbehör.
  • Utflykterna kan genomföras i grupp eller på egen hand.
  • Om det kommer en annan turist när du precis tittat färdigt på sevärdheten, glöm inte att visa/förklara exakt hur man återställer allt innan du lämnar platsen.
  • Glöm inte att ta med penna.
  • Om du vill följa med på dom äventyrliga utflykterna rekommenderas all form av T5-utrustning, är du osäker kan du alltid ta det säkra före det osäkra...
  • Passagerarlista kommer finnas med både på morgonen och eftermiddagen, men är förstås frivillig att fylla i.
  • I din anmälan, skriv gärna hur många resenärer din anmälan gäller (så vi vet om vi måste försöka skaffa mer grillkapacitet).
  • Om du tänker göra det till en heldagsutflykt, ta gärna med egen matsäck till lunch, det är glest mellan öppna resturanger i området.

Tävling

Finaste semesterbilden som bifogas er reseutvärdering kommer belönas med en burk kalamataoliver.

Resekryp

Hotellet har tidigare haft problem med skadedjur. Om ni har med er egna resekryp, se till att det inte blir några kvar på resmålet när ni åker hem. 

Varmt välkomna önskar årets reseledare: Clownslayer, Granatherna, klarani, Kyanit, lillfiluren, PappaD, sosickofnicks, talavis, team@, team hugge och tomashu.

Var hälsade  // Zeus

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

464 Logged Visits

Write note 58     Archive 1     Needs Archived 1     Will Attend 194     Attended 202     Publish Listing 1     Announcement 7     

View Logbook | View the Image Gallery of 83 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.