Skip to Content

<

Yhdessä - Together

A cache by Geotupu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/19/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tervetuloa Taidetalo Pikku Auroran maille. 

Kätkön löydät matkalla saunarakennukselle. Lue myös koko esittelyteksti. 


Huomiothan, että pihapiirissä sijaitsee muutama pesällinen mehiläisiä, joita ei tule häiritä.

Antaa taiteilevan tontun kertoa tämän kätköpaikan "Yhdessä" tarina.

Tervetuloa tiluksilleni. Olen taiteileva tonttu. Nimeni on Tonttu. Siis tonttu Tonttu. Vilahduksen saatat minusta nähdä, jos oikein tarkkaan tarkkailet. Olen tosin pienenpieni, sellainen tulitikkuaskin kokoinen. Lakkini hiippa on kuitenkin – mitähän minä nyt arvioisin – noin puoli metriä pitkä. Hiippalakin kanssa olen siis aika iso tonttu kuitenkin.

Kun nyt olet täällä, tahdot ehkä tietää mitä tiluksillani tapahtuu. Nämä rakennukseni, ne ovat peräisin peräti 1860-luvulta. Isoisoisoisoisoisoisoisäni on kertonut, että muinoin täällä on toiminut sellainen meijerikoulu. Sen on täytynyt olla jokin tosi tosi tärkeä koulu. Myöhemmin 1880-luvulla täällä toimi ruotsinkielinen kansakoulu. Kyllä on lapsilla ollut vallan mainiot maisemat leikkiä, olla ja oppia.

Vuonna 1888 tuossa tien toisella puolella oleva Träskandan kartano paloi, ja tämän tilan rakennukset kunnostettiin kartanon silloisen omistajan Aurora Karamzinin (tärkeä nainen, joka teki paljon hyväntekeväisyyttä)  kesäasunnoksi. Sitten vuonna 1923 tila annettiin ruotsinkielisen köyhälistön lasten kesäsiirtolakäyttöön. Siitä ajasta minäkin muistan jo jotain.

Espoon kaupunki osti tilan vuonna 1982. Ja sittemmin, vuodesta 2003 lähtien, täällä on toiminut Lasten Taidetalo Pikku-Aurora. Täällä talolla on kuulkaa kaikenlaista jännää tekemistä. Sellaisille alakouluikäisille ja nuoremmille ja iseille ja äideille. Ohjelmatiedot löydät netistä www.pikkuaurora.fi.

Mutta nyt sen kätkön kimppuun!

Sen verran sinulle vinkkaan, että kätkön löydät matkalta saunarakennukselleni. Kun kurkkaat polulta oikealle, näet pörisevät kaverini mehiläistaloissaan. Siellä ne asuvat monessa kerroksessa ja monessa talossa. Ei kannata mennä liian lähelle, etteivät ota nokkiinsa. Kun kuljet polkuja pitkin, niin pörräävät kaverini eivät ole millänsäkään. Ja se itse kätkö ja vain yksi vinkki vielä: ”Yhdessä”. Eikun etsimään!

-----------------

I will hint you that cache is on the way to the sauna. When you look right you will see some honeybeehouses. They have several floors for living. Do not go close, but just use the path. And finally the cache itself, there is just one hint: "Together". Have a goog luck!

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

661 Logged Visits

Found it 643     Didn't find it 1     Write note 6     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.