Skip to Content

<

RV 3.09: Deinze

A cache by Miejster Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/01/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Als je naar de stash wandelt, kan je het Kasteel van Ooidonck in zijn volle pracht en praal bewonderen. Voor wie wat extra tijd neemt om hier langs te komen kan zeker de tuinen en/of het kasteel gaan bezoeken. Dit is wel betalend!  De cache zelf ligt van het pad, wees voorzichtig met kinderen zodat er niemand in het water valt!


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

De Leiestreek ten zuidwesten van Gent, lokte rond de eeuwwisseling diverse kunstenaars. Menig schilder kon met zijn palet iets van het Leielandschap doen leven. Dichters konden door de telkens wisselende lengte van hun verzen iets van de kronkelende Leiebochten op de bladspiegel zichtbaar maken. En uit liefde voor de Leie werd ook gecomponeerd.

In een van de vele meanders van de Leie, tussen Deinze en Gent, bevindt zich een verrassend sfeervol, rijk bemeubeld en goed onderhouden 16-de eeuws kasteel: 'Ooidonk.'. Wat dit kasteel onderscheidt van de meeste toegankelijke kastelen is ongetwijfeld het feit dat het voorbeeldig onderhouden wordt en dat het bovendien bewoond is en het decor vormt van een gezinsleven.

Het kasteel straalt een bijzondere charme uit en het heeft veel te bieden aan de vele bezoekers en wandelaars. Maar ook voor professionele zakenlunches, lezingen, recepties, seminaries, workshops en zelfs voor kamerconcerten kan men er terecht. Voor huwelijksfeesten en privé recepties is het kasteel echter niet geschikt.

Een aantal privévertrekken bieden vele mogelijkheden. Een rustieke eetkamer op het gelijkvloers is geschikt voor vergaderingen met beperkt publiek. Op de eerste verdieping zijn een sfeer- en stijlvolle eetkamer en het aanpalende rotonde salon, allebei geschikt voor seminaries, lezingen, workshops met plaats voor het uitstallen van producten, gebruik van audio-visuele middelen, enz... De wandtapijtengalerij biedt dezelfde mogelijkheden. In het kasteelpark en op het binnenplein kunnen eventueel tenten opgesteld worden voor banketten, walking diners en dergelijke.

Enkele gegevens:

Oppervlakte: 400 m²
Parking: 150 wagens
Openingsperiode: gans het jaar, uitgezonderd in augustus en van 20/12 tot 10/01

Taverne-restaurant 'Het Koetshuis', links vóór het kasteelhek, biedt ook een aantal mogelijkheden.
 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.