Skip to Content

<

Saarivaaran tsasouna

A cache by e.e.k.a. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/5/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Saarivaaran kylän tsasounalla. Hoilolan tietä pohjoiseen mentäessä sijaitsee Saarivaan nuorisotalo, jossa on edelleen toimintaa etenkin kesäaikaan. Hieman edempänä (n. 3km) pohjoisessa on hyvä uimaranta Kanajärven rannassa. Tämä paikka on merkitty ylimääräisenä pisteenä kätkön tietoihin.


Saarivaaran tsasouna on seudun yksi merkittävimmistä kulttuurishistoriallisista kohteista. Alla on otteita tsasounan edessä olevasta kyltistä, mutta lisää sen edelleen jatkuvasta toiminnasta (esim. karjalaisista juhlista) voi lukea paikan päällä:

"Tsasouna sijaitsee Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan eteläisimmässä kolkassa ja on seurakunnan omistama.

Tsasouna on valmistunut vuonna 1976.

Tsasouna on rakennettu vanhoja karjalaisia perinteita vaalien. Se jäljittelee hiukan rajan taakse jäänyttä Tolvajärven tsasounaa. Tämän karjalaistyylisen tsasounan on suunnitellut kuopiolainen Seppo Latvala hän on myös maalannut ikonit, jotka hän on lahjoittanut tsasounalle.

Tsasounan on rakentanut Saarivaaran kylän nuorisoseura, joka lmeisesti ainoana Laatokan-Karjalan Nuorisoseurojen Liittoon kuuluneista nuorisoseuroista toimii entisellä alueellaan. Entiset tolvajärveläiset ovat lahjoituksin tukeneet Saarivaaran tsasounan rakennushanketta. Tsasounan rakennuspuut on saatu lahjoituksina samoin kuin osa rakentamiseen tarvituista varoistakin. Talkootyölla on ollut suuri merkitys rakennusvaiheessa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

143 Logged Visits

Found it 130     Didn't find it 9     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.