Skip to Content

<

Hirvensalmen kirkko

A cache by EPK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/07/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tavallinen kirkkokätkö kulttuurihistoriallisella paikalla. Muistetaanhan käyttäytyä arvokkaasti tällä kätköllä ja otetaan huomioon niin toiset ihmiset, järjestettävät tilaisuudet kuin historiallinen rakennusperintökin.

Vuonna 1915 rakennetun Hirvensalmen kirkon suunnitteli Josef Stenbäck. 3. syyskuuta 1916 käyttöön vihitty kirkko on rakennettu harmaagraniitista ja tiilistä ja se edustaa kansallisromanttista tyylisuuntaa sekä jugendia. Kirkossa on 850 istumapaikkaa ja pinta-alaltaan se on 434 neliömetriä. Kirkon 15-äänikertaiset ja kaksisormiset urut ovat vuodelta 1916 ja ne on valmistanu J. A. Zachariessen. Aukusti Koiviston maalaama taulu kuvaa Kristuksen ylösnousemusta ja se on myös vuodelta 1916. 

Nykyinen Hirvensalmen kirkko on järjestyksessään kolmas, sillä sen edeltäjä valmistui 1700-luvun jälkipuolella ja tuhoutui tulipalossa 1914. Vanha kellotapuli on vuodelta 1783 ja sen pienempi kello on peräti vuodelta 1694, jolloin kreivi Niilo Brahe lahjoitti kellon kirkolle. 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

769 Logged Visits

Found it 739     Didn't find it 11     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 6     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.