Skip to Content

<

Qtio

A cache by Pek47ka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/15/2014
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Qtio, joka täytyy "avata".
< wikipedia >

Rubikin kuutio


on unkarilaisen Ernő Rubikin vuonna 1974 kehittämä älypeli. Alun perin Rubik suunnitteli sen arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kehittämisen välineeksi. Rubikin kuutio on Seven Towns Limitedin tavaramerkki. Ernő Rubik patentoi kuution toimintaperiaatteen, mutta patentti on jo rauennut.

Rubikin kuutio on kuutio, jonka jokainen sivu on jaettu yhdeksään osaan. Jokaista pintaa voi pyörittää, jolloin kuutio näyttää muodostuvan 26 pienemmästä kuutiosta. Lähtöasetelmassa kuution jokainen sivu on erivärinen, mutta kuutiota pyörittämällä pienemmät kuutiot voidaan saada lukuisiin eri asentoihin. Tavoitteena on palauttaa kuutio lähtöasetelmaan mistä tahansa asennosta.

Kuutio voi olla noin 43 triljoonassa eri asennossa.


Noppa


on säännöllinen geometrinen esine, jota käytetään arpomistarkoituksessa esimerkiksi peleissä. Nopalla on tietty määrä tasaisia pintoja, joista jokainen vastaa jotakin tulosta, joka on useimmiten luku. Yleisin on kuusisivuinen, kuution muotoinen noppa eli arpakuutio.

Kunnollinen noppa on muotoiltu ja tasapainotettu niin, että sillä on periaatteessa yhtä suuri mahdollisuus pysähtyä mihin tahansa sille mahdolliseen asentoon. Tällaista noppaa heitettäessä se pysähtyy lopulta oletettavasti satunnainen puoli ylöspäin, jolloin ylöspäin jäänyt puoli määrittää nopanheiton tuloksen. Noppien sivut on yleensä numeroitu niin, että vastakkaisten sivujen summa on aina sama, esimerkiksi tavallisen kuusisivuisen nopan vastakkaisten sivujen summa on aina seitsemän – silmäluvut on aseteltu näin ainakin antiikista saakka.

Yleisimmin nopat on valmistettu muovista, puusta tai muusta kestävästä kovasta aineesta, kuten metallista. Hienompia tehdään myös mm. marmorista. Ne voivat olla värjättyjä sekä merkittyjä monin eri tavoin. Kuusisivuisten lisäksi on olemassa esimerkiksi myös 4-, 8-, 10-, 12-, 20-, 24-, 30-, ja jopa 100-sivuisia noppia. Vedonlyönnissä kolikkoa voidaan pitää 2-sivuisena noppana. Tällaisia noppia käytetään erityisesti roolipeleissä.

< Tarkastelut > Qtion kanssa pitää noudattaa varovaisuutta ja pidättäytyä väkivallasta Qtiota kohtaan.
Yksi sopiva apuväline (joka ei ole ruuvari) helpottaa hommaa huomattavasti ja muuta ei sitten tarvitsekkaan kuin kärsivällisyyttä ja rauhallista toimintaa

♥♥♥,♥♥♥♥♥

Tämän D-arvo on 3,5 ja luulen, että tuossa pilkun (,) kohdalla on se vaikea kohta.

Viimeisten testausten 18.06.2015 perusteella:
Aloita perusasennosta,
sitten ohjesivu ja sen jälkeen vain
ohjeen mukaan erittäin rauhallisesti (tarkoittaa hitaasti) ja täsmällisesti.


Rikkominen on kielletty.Älkää ajako perille, sillä tie ei kestä märällä kelillä sitä!


Purkin paikan tarkastaminen voidaan suorittaa checkerillä ja se onkin suotavaa, voi vaikka saada jotakin tietoakin purkista tai sitten ei.

2 / 24 h
13.11.2014 16:14

Flag Counter
13.11.2014 13:10

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

161 Logged Visits

Found it 123     Didn't find it 12     Write note 14     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.