Skip to content

RV 1.34 : Lier Multi-Cache

Hidden : 05/15/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

Polder van Lier


De Polder van Lier, opgericht bij koninklijk besluit in 1960, is één van de kleinste polders van Vlaanderen (156 hectare) en situeert zich tussen de Beneden-Nete, de grens van de gemeente Duffel en de N14 (Lier-Mechelen).

Mede door de talrijke overstromingen stond het gebied vroeger bekend als een ‘waterkot’. Heel wat bewoners van de wijk Mechelsepoort, en in het bijzonder land- en tuinbouwers, liepen hierdoor ernstige schade op. Vroeger bestond de taak van een polderbestuur voornamelijk uit waterbeheersing om zo de actieve land- en tuinbouw te bevorderen. Verscheidene waterbouwkundige werken, zoals de aanleg van gecontroleerde overstromingsgebieden op de Beneden-Nete, stroomafwaarts Lier, beperkten het risico op overstroming aanzienlijk.

Vandaag heeft de polder naast waterbeheer ook een landschapsbeherende taak. De waardevolle Netevallei heeft een belangrijke rol als randstedelijk groengebied met een toeristische, recreatieve en waterbergende bijfunctie. Het gebied van de Beneden-Nete wordt in de volksmond ook Pallieterland genoemd.

Bron: http://www.ocmwlier.be/content.jsp?objectid=1466

Additional Hints (No hints available.)