Skip to content

RV 2.34 : Opglabbeek Traditional Cache

Hidden : 05/15/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

Opglabbeek: enkele prachtige plekjes ==>


Natuurgebieden


Voor wie van wandelen houdt, zijn er de vele bossen die Opglabbeek rijk is. Merkwaardig daarbij zijn de mooie vennen :

Turfven: vroeger werd hier turf gestookt. Turf werd door onze voorouders als brandstof gebruikt. De ondergrond van dit ven bestaat nog steeds uit een ondoordringbare turflaag.

De Ruiterskuilen: volgens de overleveringen was deze kuil een pleisterplaats voor de paarden. In 1798 vonden ondergedoken lotelingen hier een geschikte schuilplaats.

Naast deze vennen zijn er ook enkele landduinen die weliswaar op het grondgebied van Meeuwen-Gruitrode liggen, maar zeer gemakkelijk te bereiken zijn vanuit onze gemeente.

Kijktorenberg: zandheuvel achter het recreatiepark "Jeugdparadijs", omringd door mooie bossen. Een ideale plek om rustig te picknicken of te ravotten met de kinderen.

Oudsberg: zandberg op de grens met de gemeente Meeuwen-Gruitrode.

Er zijn talrijke kampeerplaatsen in de omgeving. Iedere eerste zondag van de maand kunt u hier om 14 uur een begeleide wandeling maken.

Onze-Lieve-Vrouweberg: deze landduin ligt ten oosten van de Oudsberg.

Op de website van Toerisme Limburg vindt u informatie over gezinsactiviteiten in en rond het Nationaal Park Hoge Kempen.
Opglabbeek is ook: *Natuurhulpcentrum (1e weekends van september opendeur) = echte aanrader om een kijkje te gaan nemen.) bekijk hun website voor meer uitleg  er zijn nog andere open dagen ook…
*Paardensport
*Winkelen
*Vzw Het Felix Project
*…
Met dank aan de eigenaars van de privé parking en de proefloper.

Additional Hints (No hints available.)