Skip to Content

<

Tervetuloa Nilsiään - Pajulahti

A cache by PesueX Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/14/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee kantatie 75:n varrella entisen Nilsiän kaupungin eli nykyisen Kuopion "esikaupungin" ja Siilinjärven kunnan rajan läheisyydessä. Rajalta alkaa Pajulahden kylä, joka kuuluu nykyään Kuopion kaupunkiin kuten myös koko muu entinen Nilsiän pitäjä. Rajan läheisyyteen on sijoitettu betoninen Kinahmin kvartsikivillä päällystetty "Tervetuloa Nilsiään" mainostaulu, joka toivottaa kulkijat tervetulleeksi entiseen Nilsiän pitäjään.

Nilsiän kunta perustettiin vuonna 1869 ja se oli kaupunki vuodesta 1998 aina vuoteen 2013, jolloin se liittyi Kuopioon. Nilsiässä asui kaupungin lakkautushetkellä noin 6 500 asukasta ja kunnan pinta-ala oli 847,72 km2, josta 136,14 km2 oli vesistöjä. Nilsiä on ollut perinteisesti maatalouspitäjä, mutta nykyisin enää noin kolmasosa väestöstä saa elantonsa maa- ja metsätaloudesta. Merkittävänä palvelualan työllistäjänä toimii laskettelumäärissä Suomen neljänneksi suosituin laskettelukeskus Tahkovuori, Tahko.

Nilsiäläisen maiseman ominaispiirteitä ovat monet järvet ja mäet. Merkittäviä kohteita Tahkon lisäksi ovat Paavo Ruotsalaisen kotisaari Aholansaari ja 270 metriä korkea Pisavuori. Nilsiän suurimmat järvet ovat Syväri ja Vuotjärvi.

Nilsiässä on myös monipuolista kultuuritoimintaa ja siellä toimii muun muassa Kuopion konservatorion Nilsiän musiikkiopisto, sekä vireä harrastajateatteri, jolla on näytöksiä sekä talvella että kesällä. Kesäisin juhannuksen jälkeen kokoontuvat musiikin ja tanssin harrastajat perinteiselle Nilsiän Musiikki- ja tanssileirille, joka järjestetään vuonna 2014 jo 54:tä kertaa.

Entisen Nilsiän kaupungin läntisin kylä oli Pajulahti. Kylä sijaitsee samannimisen lahden rannalla, kantatien 75 varrella 15 kilometriä Siilinjärveltä ja noin 20 kilometriä Nilsiästä. Kylässä toimii Pajulahden koulu, jossa on 88 oppilasta ja 5 opettajaa (v. 2013-2014). Samassa rakennuksessa toimii Pajulahden päiväkoti. Kylässä on myös vireä kyläyhdistys.

Kätköstä:
Kätkössä ei ole kynää, joten OTA siis oma KYNÄ MUKAAN. Käsittele kätköä varoen ja palauta se samaan paikkaan kuin löytäessäsi.

Pysäköitäessä ja poistuttaessa waypointin mukaisista pysäköintipaikoista kannattaa ottaa huomioon kantatie 75:n ajoittain hyvinkin vilkas liikenne.

Olkaatte hyvät .

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

482 Logged Visits

Found it 470     Didn't find it 2     Write note 2     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.