Skip to Content

<

LL3D : Nano

A cache by Partycachers Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/24/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ontdek in het Twentse coulisselandschap Losser met haar kleine naaldbossen, akkers, drassige weilanden en zandverstuivingen. Stroom een stukje mee met de Dinkel in het prachtige decor van schietwilgen, vogelkers, waterlelies en andere karakteristieke bomen en planten.

Voor het event Loslopers op MAANDAG is in 2014 een route van ongeveer 10km uitgezet langs diverse markante, opvallende en karakteristieke plekjes in en om Losser

 

 • Nano, met symbool n, is het SI-voorvoegsel dat gebruikt wordt om een factor 10-9, oftewel 0,000 000 001 aan te duiden. De term wordt gebruikt sinds 1960; de naam is afgeleid van het Griekse νανος of het Latijnse nanus voor dwerg.
 • Men gebruikt nano ook om aan te geven dat iets in de orde van grootte van een nanometer is, bijvoorbeeld in de nanotechnologie en bij elektromagnetische golven, waarvan de golflengte in het nanometerbereik ligt, zoals bij zichtbaar licht.
 • In de elektronica wordt met 'nano' heel vaak de nanofarad (nF) bedoeld, de eenheid van elektrische capaciteit, hoewel ook de zelfinductie van een spoel praktische waarden kan hebben in het nanohenrybereik (nH).
 • In de chemie wordt veel gebruikgemaakt van de nanomol (nmol), al dan niet per liter of per seconde.
 • Bij het Geocachen wordt met nano een zeer kleine cache bedoeld. De grootte is ongeveer vergelijkbaar met het topje van de pink. Kan opengedraaid worden en bevat een miniem logstrookje. Vaak is de nano-cache magnetisch zodat hij tegen ijzer "geplakt" kan worden. Wat hiervoor vaak gebruikt wordt is een nano-pulker, dat zijn voorwerpen om het logrolletje uit een nano te pulken. Geschikt zijn bijvoorbeeld: pincet, speld, naald, paperclip en dun ijzerdraad en heel veel geduld ;-)

Nano

De nano container wordt tegenwoordig bij het geocachen veel gebruikt en kan als zeer irritant worden gezien. maar toch laten we deze zeer moeilijk te vinden kleine nano los in Losser.

 

Nano

von griechisch nannos/lateinisch nanus ‚Zwerg‘ bezeichnet:

 • als Teil einer Maßeinheit den milliardsten (10−9) Teil, siehe Vorsätze für Maßeinheiten sowie Nanoteilchen
 • Nano (Sendung), eine Wissenschaftssendung auf dem Fernsehsender 3sat
 • Nano (Texteditor), einen kommandozeilenorientierten Editor für Unix/Linux
 • iPod Nano, ein Modell des Apple iPod
 • Nano, ein Ultraleicht-Flugboot des finnisches Flugzeugherstellers FlyNano
 • ein winziger Cache-Behälter beim Geocaching

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

423 Logged Visits

Found it 412     Didn't find it 2     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.