Skip to content

RV 3.28 : Laarne Traditional Geocache

Hidden : 04/03/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cache voor Laarne en deelgemeente Kalken

Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

In 2011 werd in Laarne de traditie ingevoerd om geboortebossen aan te planten. Dat gebeurt afwisselend in Laarne en in Kalken. Zo komen er in de gemeente dus jaarlijks 50 à 100 bomen bij. Het planten van een geboorteboom is eigenlijk een zeer oud gebruik dat vooral in de adellijke kringen plaatsvond: na de geboorte werd de moederkoek of placenta in de grond gestoken, waarop dan een boom werd geplant. Dit oude gebruik is niet meer het voorrecht van de adel, maar een gebruik van iedereen geworden, maar dan zonder moederkoek. Het planten van een boom is het symbool van nieuw leven en steunt op een diep natuurgevoel.

Additional Hints (No hints available.)