Skip to Content

<

Å-joki-river Porvoo alphabet Å

A cache by Delenna & Tehotytöt Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/17/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Porvoonjoki on Porvoonjoen vesistön pääjoki, jonka alkulähteet sijaitsevat Salpausselän etelärinteillä ja se virtaa Porvoon kautta Suomenlahteen. Joen pituus on 143km. Porvoonjoki on luontaisesti samea koska siinä on savea. Sen varrelta on löytynyt 170 kivikautista asuinpaikkaa Suomen vanhimmalta kivikaudelta. Porvoonjoen suisto on Natura2000 - aluetta. (Wikipedia) Kätköpaikalta on hieno näkymä joelle Kerkkoossa.


Borgå å är ett 143km långt vattendrag som har sitt källflöde i Salpausselkä-åsens sluttningar i Hollola kommun och mynnar ut i Finska viken vid Borgå. Borgå å är naturligt grumligt eftersom det innehåller lera. Längs ån har hittats 170 boning från Finlands äldsta neolitiska perioden. Endan av ån är Natura2000 -område. Det finns en fin utsikt mot ån från cachen i Kerko.

River of Porvoo is 143km long and it runs from Salpausselkä to the Gulf of Finland. The river is naturally muddy because it contains clay. Along the river they have found 170 abode in Finland's oldest Neolithic period. The end of the river is Natura200 -area. There's a nice view to the river from the cache.

********************************************************

Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoon seudun Alphabet -sarjan kätköön! Porvoon seudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis. Seuraavassa muutamia ohjeita:

1. Ensimmäisenä kätkön löytäneen (FTF) olisi suositeltavaa tehdä seuraava osa kätkösarjaan. Jos hän on estynyt, tai ei muuten halua tehdä kätköä, niin sitten joku seuraavista tekee sen. Poikkeus lukee säännöissä kohdassa kolme. FTF:n löytäjä ilmoittaa, tekeekö hän kätkön, vai eikö tee loggauksessaan. Yhteis-FTF:ssä sopikaa kuka tekee kätkön. Mielellään jo purkin luona. Jos kukaan ei tahdo tehdä kätköä, jatketaan kuten alussa lukee. FTF:n saa siis logata, vaikka ei teekään seuraavaa kätköä!

2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.

3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.

4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!

5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!

6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi. Kätkösarjan purkit:

A: Ammattiopisto

B: Bengtsby

C: Chapel in Fagersta

D: Dinkelsbühlinaukio

E: Empty

F: Fredrika 2

G: Go Forest!

H: Huuvari

I: Iso Tammi

J: Järnböle Beacon

K: Kultakaivos!

L: LeBron James Ilolassa?

M: Moss Brown

N: Näkymiä Ruskikselle

O: Oili Nesteisen matkassa

P: Piknikille

Q: Queen Blanka's puzzle

R: Ruutia Rakuunoille

S: Sakta farten

T: Tolkkisten Saha

U: Urheilukenttä

V: Välikatu+Vanha Porvoo

W: Wallgrenit

X: X

Y: Yli Vekkosken

Z: Z Merikartta Pellinki

Å:

Ä:

Ö:

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

213 Logged Visits

Found it 203     Didn't find it 2     Write note 5     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.