Skip to content

RV 3.34 : Lokeren Traditional Geocache

This cache has been archived.

HartenDame:
Deze geocache wordt gearchiveerd wegens te lang op inactief staan.

More
Hidden : 04/20/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:  other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ver. 1.01 150514

RV 3.34 : Lokeren


Om de stash te openen heb je een sleutel nodig!!! Plaats na gebruik de sleutel terug op dezelfde plaats a.u.b.

Interessant om te loggen op elke 2de en 4de zondag van de maand tussen 14 en 17hr. Op alle andere dagen kan dit ook natuurlijk.


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen

5 provincie-bonussen

1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

Stad aan de Durme sinds 1114

Lokeren Fel Naturel In het midden van de 12e eeuw was was Lokeren een onafhankelijke gemeenschap met landbouw en vlasnijverheid als haar twee economische hoofdactiviteiten.
Tot diep in de jaren 70 bleven haarsnijderijen en slacht- en textielfabrieken de belangrijkste industriële activiteiten in Lokeren. Deze industrie was erop toegespitst vilten hoeden te produceren uit de pelzen van hazen en konijnen.
Met de heraanleg van de markt in 2012 kwam ook een verwijzing naar deze industriële activiteiten onder de vorm van drie uit de kluiten gewassen inoxen hazen op de Durmeoever.

Hazen op de markt

EVENEMENTEN

 • De Lokerse Feesten

  Een tiendaags stadsfestival dat sinds 1975 plaatsvindt in de maand augustus. In diezelfde periode worden ook de Fonnefeesten en de Polifonics georganiseerd.
  Zo heeft Lokeren 3 festivalterreinen rond de grote markt die bezaaid wordt met kermisattracties.

 • Kovekensstoet

  (VZW Koveken)
  Koveken
  Koveken / Kovekenskermis is een jaarlijkse traditie in de Heirbrugwijk te Lokeren.
  Elke vierde zondag van september trekt er een reuzenstoet door de wijk met meer dan 50 giganten waaraan het publiek de ogen de kost kan geven. Gedurende dit hele laatste weekend van september worden allerlei activiteiten georganiseerd: een kwis, barbecue, rommelmarkt, volksspelen, petanque, een ballonvaart enz.

STEEKGERECHTEN EN STREEKBIEREN

 • Cesar is een Belgisch bier van hoge gisting.
  Cesar
  Het bier wordt sinds 2011 gebrouwen in Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. Het bier was een idee van Joris van Eetvelde uit Lokeren en striptekenaar van de Urbanus-stripboeken Willy Linthout, eveneens uit Lokeren, was meteen enthousiast. Cesar is in de stripreeks de vader van Urbanus. Het is een blond bier, type tripel, met een alcoholpercentage van 8,5%.


 • Dobbelken is een Belgisch bier van hoge gisting.
  Dobbelken
  Het bier wordt sinds gebrouwen in Brouwerij Strubbe te Ichtegem in opdracht van de regionale natuurvereniging vzw Durme voor het bezoekerscentrum van natuurgebied Molsbroek te Lokeren. Dobbelken is een benaming die eeuwenlang gebruikt werd in het Waasland voor Dobbel bier en pas in de laatste oorlogsperiode verdween. Vanaf 1985 wordt Dobbelken bruin (5%) gebrouwen en sinds april 2010 is Dobbelken Amber(6.5%) er bij gekomen.


 • Lokerse paardenworsten kreeg het Vlaams label Streekproduct.be in september 2007.
  Lokerse paardenworsten
  Deze toekenning gebeurde op aanvraag van het Koninklijk Beenhouwerssyndikaat van Lokeren voor de Lokerse slagers-producten die paardenworsten in hun assortiment hebben, in samenwerking met de Stad Lokeren. Dit is slechts het begin: samen met VLAM wordt een dossier ingediend bij de Europese Gemeenschap voor een Europees label.


 • De Lokerse vlaai. Het bekendste Lokerse dessert zijn uiteraard de ‘Lokerse vlaaien’.
  Lokerse vlaai
  In 1812 bereidde men hier in Lokeren siroop uit suikerbieten. Landbouwer Joseph Baeten noteert dat hij vlayen heeft gebakken met die siroop ter gelegenheid van het Paasfeest van 1813, en dat ze zeer lekker waren.
  Ondanks het feit dat vlaaien geen Lokerse specialiteit zijn – vlaaien in de betekenis zoals wij ze kennen komen in een groot deel van Vlaanderen voor – is de specifieke combinatie van de ingrediënten wel eigen aan de stad. In Lokeren zijn vlaaien stevig (een beetje zoals broodpudding), donkerbruin en met een krokante korst, en worden ze gebakken in ‘vloaëtesten’, geglazuurde aardewerken ovenkommen.


Er is natuurlijk nog veel meer te beleven en te zien in Lokeren!

Toerisme Lokeren: Contact en info

Additional Hints (No hints available.)