Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

akkivi: Ilmeisesti kadonnut.

More
<

Helmi ja Heikki Helsingissä

A cache by akkivi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/30/2014
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Helmi ja Heikki päättivät lähteä Hämeenlinnasta aamujunalla Helsinkiin. Junan lähtöaika Hämeenlinnasta oli klo 7:49. Juna saapui Helsingin rautatieasemalle klo 8:52. Tämän matkan he halusivat tehdä juuri sinä päivänä, kun Heikki täytti 60-vuotta. Helmi oli sitä mieltä, että heillä on myös 24-vuotis hääpäivä juuri samana päivänä. Mukanaan heillä oli pahvinen kartta, tämän avulla oli tarkoitus suunnistaa yhdessä paikasta toiseen.

Astuessaan junasta Helsingin rautatieasemalla jotenkin pääsi käymään niin, että Helmi ja Heikki eksyivät toisistaan. Kävi vielä niin ikävästi, että kummallakaan ei ollut kännykkää mukana, jotta voisi soittaa toisilleen. Heillä oli kuitenkin suunnitelma, missä tulisivat päivän aikana käymään. Heikki lähti kävelemään omia teitään, kuten Helmikin.

Heikin reitti eteni rautatieasemalta Unioninkadulle, aivan ensimmäisenä hän kävi Helsingin yliopistolla tervehtimässä kaveriaan professori Uuno von Herzeniä. Uuno on Heikin poikavuosien kaveri.  Molemmat ovat erittäin kiinnostuneita historiasta, joten he päättivät käydä Helsingin kaupungin museossa, joka on ihan lähellä, myös Unioninkadulla.

Museosta poistuessaan Heikki päätti käydä ruokkimassa sorsia Varsapuistikossa, joka on Kaisaniemenkadun varrella. Poistuessaan puistosta Heikki käveli Rantatien kautta Mannerheimintien varrella olevalle SOKOS tavarataloon, josta hän osti itselleen uudet kesähousut sekä sandaalit, kun päivästä oli tullut kesäisen lämmin.

Sokokselta poistuessaan hän tapasi Sattumalta erään nuoruusvuosien heiloistaan, siinä hetki kuulumisia vaihdeltiin jonka jälkeen kumpikin lähti tahoilleen.

Vielä Heikki vaan yksikseen käveli pitkin Helsingin katuja, kunnes hän tapasi Vesilaitoksen kohdalla Hämeenlinnalaisen Geo-kätköilijän. Näin se vaan Heikin päivä kului yksin Helsingissä, olisiko jo aika palata takaisin kohti pohjoista.

Helmi oli hiukan hämillään, missä on Heikki. Mitä sitä suremaan jäädään, nyt nautitaan Helsinki päivästä. Ei ole rautatieasemalta pitkä matka Stocmannille, tuossahan se onkin Aleksanterinkadun varrella. Siellä Helmi tutkiskeli naisten vaateosastolla kesämekkoja, joista pari päätyi hänen ostoksiinsa.

Stocmannilta pois lähtiessä oli hiukan sellainen olo, että pitäisi saada itselleen jokin mekkoihin sopiva käsilaukku. Tämähän onnistuikin vallan mainiosti, kun matka jatkui Tehtaankadulle, jossa on käsilaukkukauppa. Helmellä olikin aivan mainio tilaisuus shoppailla rauhassa, kun Heikistä ei ollut tietoakaan, joten kyllähän se uusi käsilaukku tarttui ostettavaksi.

Kaikki hyvin, mutta kuitenkin alkaisi jo olemaan kahvittelun aika. Tämä kahvin himo saatiin tyydytettyä Bulevardilla varrella Kahvisalongissa. Kun kahvit oli juotu, niin tuossahan lähellä Bulevardilla onkin Thaimaan suurlähetystö, josta Helmi kävi hakemassa Thaimaan viisumit, kun syksyllä on odotettavissa matka kyseiseen maahan.

Hetken kuluttua Helmi tapasi Sattumalta lapsuuden ystävän, joka asuu nykyään Itä-Suomessa. Kuulumisien jälkeen Helmi jatkoi matkaansa Korkeavuorenkadulla olevaan Design museoon, onhan Helmi design taiteen ystävä. Hetkeä myöhemmin hän muisti, että yksi ehdottomasti käytävä paikka olisi vielä ympäristöministeriö Kasarmikadulla. Siellä hän selvitti oman kesämökkikuntansa ympäristölupa-asioita. Näin se myös Helmi sai kulutettua mukavasti päivänsä.

Illan tultua Heikki ja Helmi tapasivat rautatieasemalla toisensa ja matka kotiin taittui junassa. Junamatkalla he keskustelivat kokemuksistaan ja paikosta, etenkin kaduista, joissa olivat käyneet. Lisäksi juttua riitti sattumalta tavatuista henkilöistä. Ennen kuin he olivat Hämeenlinnassa, olivat he kehitelleet päivästään jonon numeroita, joita koordinaateiksi kutsutaan. Tähän paikkaan he kävivät piilottamassa rasian, joka sinuakin voisi kiinnostaa.Additional Hints (No hints available.) 

Find...

83 Logged Visits

Found it 76     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.