Skip to Content

<

12. Ukko

A cache by Ridsa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/05/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa. Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue, jossa on lisäksi niin vanhoja aarniometsiä kuin kauniita hiekkarantaisia vesistöjä. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.


Karhun kohtaaminen

Yleensä karhu liikkuu iltaisin ja aamuvarhaisella. Se pyrkii välttämään kohtaamista ihmisen kanssa piiloutumalla tai poistumalla paikalta. Yleensä karhun kohtaaminen johtuu siitä, että se tulee yllätetyksi.

Mikäli kohtaat karhun, pysy rauhallisena, puhele hiljaa ja poistu  tulosuuntaan. Vältä huutamista ja katsekontaktia, sillä karhu kokee ne vihamielisyydeksi ja haasteeksi.
Jos karhu käy kiinni, heittäydy maahan, pysy liikkumattomana, suojaa päätäsi ja niskaasi. Karkuun juokseminen tai puuhun kiipeäminen ei kannata, sillä karhu on sinua molemmissa lajeissa parempi.
Loukkaantunut karhu on aina vaarallinen. Jos törmäät autolla karhun, pysy autossa ja  hälyytä apua, ilmoita poliisille ja pyri varoittamaan muita tiellä liikkuvia.

Kansanuskomusten  mukaan karhu ei käy naisen kimppuun, koska nainen on karhun morsian ja voi synnyttää tälle jälkeläisiä.  Naisen tulee karhun  kohdatessaan nostaa hameen helmat ylös, että karhu tietää kulkijan naiseksi ja jättää hänet rauhaan.:)

Lisätietoja:
www.suurpedot.fi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

178 Logged Visits

Found it 175     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.