Skip to content

This cache has been archived.

The Pussycats: Helaas is IKEA weer kapot gemaakt. Daarom besloten deze cache op te heffen.

More
<

Ikea

A cache by The Pussycats Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/07/2014
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Leuke traditional waar je oog op moet vallen. Ook leuk voor kinderen

Je hoeft niet van het pad af en het bos in om bij de stash te komen!!!

LET OP!!

Ø Wandelaars dienen te alle tijde op de paden te blijven.

Ø Mocht u bij de leemkuil komen, dan niet op de oostelijke oever betreden – dit gebied wordt al ruim 20 jaar geïnventariseerd op paddenstoelen, schimmels en mossen. U zult het niet geloven, maar meer dan 200 verschillende soorten hebben hier hun leefgebied.

Ø Honden aan de lijn.

(Deze cache is met toestemming van landgoed Tongeren geplaatst.)

IKEA

IKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die, meestal door de koper zelf, in elkaar gezet moeten worden.

Het concept bestaat uit het aanbieden in zelfbedieningswarenhuizen van artikelen die qua prijs behoren tot het lageremarktsegment. Nadat er maatschappelijke kritiek kwam, stelde IKEA aan haar leveranciers uit lagelonenlanden meer eisen op sociaal gebied. De firma wil bijvoorbeeld geen producten meer in haar assortiment die mede tot stand komen door kinderarbeid. Ze stelt met haar leveranciers plannen op om op gebied van het welzijn van de werknemers, en aangaande de belasting van het milieu, stapsgewijs tot verbetering te komen.

Er zijn 349 IKEA-vestigingen in 43 landen (jan 2014). 267 vestigingen in 25 landen zijn in het bezit van IKEA zelf (juli 2009), de rest bestaat uit franchises.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 1943 opgericht door de Zweed Ingvar Kamprad. Deze was op dat moment 17 jaar oud, en had al wat geld gespaard door kleinschalige verkoop van producten aan boeren in de buurt. Hij begon een bedrijfje met geld dat hij als eindexamencadeau kreeg van zijn vader. Als naam koos hij IKEA, een samenstelling van zijn initialen (I.K.) en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.

Aanvankelijk verkocht Kamprad allerlei goederen tegen een lage prijs. Het bedrijf groeide, en in 1947 begon IKEA meubels te verkopen, die in de buurt van Agunnaryd werden gemaakt. In 1951 schakelde het bedrijf geheel op meubelverkoop over. Ook verscheen toen de eerste IKEA-catalogus. In 1953 werd de eerste toonzaal geopend in de plaats Älmhult in het zuiden van Zweden, en een paar jaar later werd besloten om de klanten zelf hun meubels in elkaar te laten zetten. De grootste IKEA-winkel staat sinds 1965 in Stockholm. In 1973 werd in Zürich de eerste IKEA-vestiging buiten Scandinavië geopend.

Oprichter Kamprad staat niet meer aan het hoofd van IKEA maar heeft een raadgevende functie binnen de Stichting INGKA Foundation.

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.