Skip to Content

This cache has been archived.

Penelope: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het niet vindbaar kunnen zijn gedurende lange(re) tijd.

More
<

Het Statenkwartier

Hidden : 7/29/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Statenkwartier

Het Statenkwartier in Den Haag is een wijk die grotendeels tot stand kwam tussen 1890 en 1915. Kenmerkend zijn het diagonale stratenpatroon met grote, pleinachtige kruisingen, en het veelvuldig voorkomen van Art Nouveau-bouwkunst. Het Statenkwartier behoort tot het stadsdeel Scheveningen. Het bij deze wijk behorende Geuzenkwartier ligt aan de zuidwestrand tussen de Van Boetzelaerlaan, de Willem de Zwijgerlaan en de Kranenburgweg, en bestaat hoofdzakelijk uit kleine huizen van rond 1910-1915. De naam 'Statenkwartier' komt van de benaming Staten van het oude dagelijks bestuur van het Gewest Holland in de zeventiende en de achttiende eeuw. De meeste straten zijn vernoemd naar Hollandse politici van de zeventiende eeuw. In het 'Geuzenkwartier' zijn de meeste straten genoemd naar strijders uit de Tachtigjarige Oorlog, waaronder vele Geuzen, zoals Lumey, Boisot en Sonoy. In het Statenkwartier ligt een bekende lange winkelstraat, de Frederik Hendriklaan, in de volksmond 'De Fred' genoemd. Het Statenkwartier is beschermd stadsgezicht van Den Haag.


De cache

De cache is geplaatst is het midden van het Statenkwartier vlak achter het huis van de huidige burgemeester van Den Haag. Zorg dat de cache weer goed terug op zijn plek komt te liggen en dat hij goed is afgesloten. Graag zelf een pen meenemen en geen spoilers plaatsen A.U.B. Er is ruimte voor trackables en geocoins. De cache ligt aan een zijpaadje van een klein parkje aan de Frankenstaat. Parkeren is gratis!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

724 Logged Visits

Found it 632     Didn't find it 65     Write note 14     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 24 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.