Skip to content

Ulebelt Hotels Multi-Cache

This cache has been archived.

Wad-Seekers: Door zeer langdurig onderhoud en veranderplannen is er geen zicht op herplaatsingsmogelijkheden.

More
Hidden : 07/11/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Geocache voor iedereen vanaf 9 jaar.

Door de vogelgriep is de Ulebelt minder toegankelijk. Dit heeft GEEN GEVOLGEN voor deze geocache-route!
Maar als je de Ulebelt wil bezoeken moet je er rekening mee houden dat er sommige delen niet toegankelijk zijn.


Ulebelt hotels
Deze Geocache gaat over de hotels van de Ulebelt.
Een hotel is een plekje waar je korter of langer bent, kan slapen, en waar je goed wordt verzorgd. Dat geldt zeker ook voor de dieren die op de Ulebelt te vinden zijn. Het zijn eigenlijk allemaal een soort hotelgasten ;-)

Deze geocache is in overleg met de Ulebelt ontworpen voor kinderen vanaf 9 jaar.
Wij verzoeken volwassenen vriendelijk om de kinderen deze route zo zelfstandig mogelijk te laten lopen. Alle antwoorden op de vragen kan je op de tweede bladzijde opschrijven. Dat is straks gemakkelijk.

De route is getest door onze neef Floris toen hij in groep 5 zat.

Floris test!
Dank je wel Floris! (Deze foto is uit de eerste route. Tussen de punten UH7 en UH8 kom je nog wel langs deze leuke stapstenen maar er is geen opdracht meer.)

Als je met de auto komt dan kan je parkeren op N52 15.417 E6 13.101.Stel je routeplanner in op Duikerstraat 22, Deventer.


1) Loop naar UH1. N52 15.451 E006 13.069. Op deze richtingaanwijzer kan je alle plekjes van de Ulebelt zien. Hoeveel vogels zijn er op deze richtingaanwijzer gemaakt? Letters/woorden tellen niet mee. Dat is A.


2) Loop naar UH2, N52 15.477 E006 13.040 ,het insectenhotel. Hier wonen heel veel verschillende insecten. Sommige bijtjes en wespensoorten leggen hun eitjes in de gaatjes van het hotel. Je hoeft niet bang te zijn want deze insecten steken niet! Er zijn te weinig plekjes voor deze insecten. Iedereen heeft een mooie opgeruimde tuin, en mooi gladde huizen. Om ze te helpen zie je steeds vaker van deze hotels. Je kan ze makkelijk zelf maken. Zoek op het internet maar eens naar ‘insectenhotel maken’.

Welke materialen zijn er gebruikt bij dit hotel?
Hout, steen en bamboe? B=5
Alleen hout en steen? B=4
Alleen bamboe en steen? B=1
Alleen hout en bamboe? B=8

3) Loop naar UH3, N52 15.476 E006 12.894, het kleine diertjes hotel. In dit kleine bosje wonen de kleine diertjes. Muisjes, pissebedden en misschien een egeltje. Kleine diertjes hebben de bescherming van zulke kleine bosjes nodig. De gps helpt je naar een pad vlakbij een hek. Daar staat een stammetje van een afgezaagde boom. Hoeveel schroeven zitten daarin? Ze zitten bij elkaar. Dat is C.


4) Loop naar UH4, N52 15.462 E006 12.780, het zangvogelhotel. Zangvogels houden van bomen, maar dat wist je zeker al? Hoeveel bomen tel je op het grote veld? Dus alleen binnen het hek van het veld! Dat is D.


Pas zo dadelijk op met het fietspad!


TP) We lopen naar een tussenpunt, UHTP, N52 15.517 E006 12.751. Hier is geen vraag maar zo helpt de gps je om langs de goede weg te gaan.


5) Nu lopen we naar UH5, N52 15.607 E006 12.539. Deze plek is door mensen gemaakt. Ik weet niet of er diertjes wonen maar het is leuk om er even te gaan kijken.Hoeveel rechtopstaande plank-treden telt de trap? Dat is E.

Kijk even lekker rond!

TP) En loop dan weer terug naar het tussenpunt UHTP


6) Loop vanaf het tussenpunt naar UH06, N52° 15.466' E6° 12.790' , de kleine picknickweide. Hoeveel boompjes tel je op het kleine veld? Dat is F. Heb je goed geteld? Even controleren! Tel D (aantal bomen op het grote veld) op bij F (aantal bomen op het kleine veld). Je krijgt dan een getal van 2 cijfers. Tel die twee cijfers bij elkaar op. De uitkomst moet 8 zijn.


7) Loop naar UH7, N52 15.378 E006 12.920.Grot-Hotel Kijk naar rechts. Bij het water, zie je een stenen hotel, met een metalen plaat en een gleuf. Daarachter is een soort grot gemaakt.

Welk dier zou hier kunnen slapen?
Vogel? G=31
Vleermuis?
G=32
Ringslang? G=33

8) Een klein stukje verder is UH8, N52 15.412 E006 13.000. Het zwaluwenhotel. In het weiland zie je een paal met stenenbollen, een zwaluwentil. Hier kunnen zwaluwen hun nest maken. Hoeveel verdiepingen telt dit hotel? (Hoeveel rijen nesten hangen er boven elkaar.) Dat is H.


9) We gaan nu weer in de richting van het hoofdgebouw. UH9, N52 15.451 E006 13.005 is het knaagdierenhotel. Hier worden zwerfdieren opgevangen, en ook als mensen hun knaagdier kwijt willen kunnen ze soms bij de Ulebelt terecht. Maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Als je een huisdier gaat verzorgen dan breng je hem toch niet meer weg? Aan de zijkant van het gebouw zie je de knaagdieren zitten.

Hoeveel lage ramen met dierenhokken zijn er? Dat is I. Tel niet de hokken boven elkaar. Zoek nu een bankje waar je kan rekenen en schrijven.

EINDPUNT: Het laatste punt is ook een bijzonder hotel.

Hier sliep Signal the Frog maar hij is blijkbaar een eindje gaan wandelen want de laatste keer zag ik hem niet meer.
Signal is de mascotte van het geocachen. Voor iedereen die meer ervaring heeft met geocachen: Signal heeft een nummer en kan worden gelogd. Dat nummer staat in de geocache.


Je kan de plaats van dat hotel uitrekenen:

N52

1

B

=

F-A

=

I-A

=

D-20

=

E006

1

B-A

=

G-E

=

C-H

=

I-A

=

Eindcoördinaat:

N52

1

E006

1

Vul het eindcoördinaat in op je GPS en ga op zoek! In dit geocache-hotel vind je een kokertje met een rolletje papier waar je je naam op mag schrijven. Dat kokertje moet in de geocache blijven. Soms zitten er coins in. Metalen dingen met een letter-cijfercode erop. Deze reizen van de ene naar de andere geocache. Als er ook andere dingetjes inzitten, dan mag je die ruilen; maar niet zomaar meenemen.

Schrijf je antwoorden hier op:

A

B

C

D

E

F

G

H

IHeb je genoten van de cache en/of route? Wil je dan een leuk log schrijven en een favo overwegen? Daar genieten wij dan weer van :-)

Veel plezier!
Meer over geocachen kan je hier lezen:
http://prezi.com/hlatmgx7vhxt/geocaching-startershandleiding/

Additional Hints (Decrypt)

Jvg.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)