Skip to content

This cache has been archived.

Penelope: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het niet vindbaar kunnen zijn gedurende lange(re) tijd.

More
<

Molen De Koornbloem

A cache by panimaja Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/14/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De Koornbloem is een korenmolen aan de Paardeweg te Goes. Het is een ronde bakstenen Stellingmolen uit 1801, gedekt met dakleer en met een vlucht van 23,06/22,90 meter. Het is een beeldbepalende molen, gebouwd als walmolen op de oude stadswal, alhoewel de nabijheid van de tv-toren Goes de landschappelijke waarde wel heeft verminderd. Tot 1967 is de molenbedrijfsmatig in dienst geweest, tegenwoordig wordt er op vrijwillige basis graan gemalen.

De gemeente Goes is sinds 1954 eigenaar van de molen. Sindsdien hebben in 1970, 1995-96 en in 2002 restauraties plaatsgehad, de laatste omdat de wal waarop de molen staat verzakte.

Hier ligt nu ook (weer) een Cache.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.