Skip to Content

<

Kieterinmäen silta

A cache by Sun-T Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/27/2014
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vaativahko peruskätkö Kieterinmäen sillassa. Sateen jälkeen rantakalliot voivat olla liukkaita. Ole siis äärimmäisen varovainen kätköä etsiessäsi. Kätkössä ei ole kynää. Huom! ethän ylitä siltaa hevosellasi.


"Kieterinmäestä käytetään myös vanhoissa asiakirjoissa lukevaa nimeä Keetterinmäki. Nykyaikaisissa kartoissa kuitenkin lukee Kieterinmäki. Mäen päällä on muinaismuistoalue, jossa on kaksi hautaröykkiötä pronssikaudelta.

Kieterinmäen jälkeen opeltomaisemassa näkyy Haagan kartano, josta on maininta jo vuodelta 1444. Kartano kuului ennen Kaarinan pitäjään, mutta sijaitsee nykyään Turun kaupungin alueella yksityisomistuksessa. Aurajoen yli Suomen sydän -reitin kulkijan vie riippusilta. Vuodenaikojen mukaan sillalta voi katsella seisovaa tai vuolaana virtaavaa vettä. Sillalta avautuu myös historiallinen näkymä joen menneisyyteen ja nykyisyyteen: Liedon Vanhalinnaan ja Turun kaupunkiin. Jokivarressa pesivät monet linnut, ja siellä voikin nähdä ja erityisesti kuulla esimerkiksi luhtakerttusen tai satakielen laulavan. Harvinaista ei myöskään ole kohdata kettu tai rusakko sekä monenlaisia perhosia ja muita hyönteisiä."

EDIT: 21.8.2015 uusi purkki n. 1 metri vanhasta paikasta.

Lähde: http://www.turku2011.fi/uutiset/suomen-sydan-vie-aikamatkalle-turun-historiaan_fi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

450 Logged Visits

Found it 413     Didn't find it 13     Write note 6     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 8     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.