Skip to content

Xenoglossofobie Superfinale Mystery Cache

Hidden : 07/08/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De cache ligt niet op de coördinaten die je hierboven ziet staan, om de juiste locatie te krijgen moet je even verder lezen en de mystery oplossen…

Wat gaan we doen ?

Reizen is leren en team Ginirover reist graag ! Tijdens het reizen komen we regelmatig in landen met een andere alfabet en andere cijfers dan hetgene wij kennen en laat dat nu net de reden van deze reeks zijn …

We gaan de opdracht niet moeilijker maken dan het moet : we geven je gewoon gratis de goeie coördinaten, we zijn echt geen lastige mensen ! Alleen geven we ze wel in een ander alfabet, aan jou dus om de getallen te ontcijferen. Als dat lukt dan heb de coördinaten in ons alfabet en kan je op pad !
Er is echter wel een probleem... We zijn de lijst kwijt van welk alfabet we bij welke cache gebruikt hebben... Gelukkig hebben we nog wel de lijst van alle alle alfabetten die we gebruikt hebben. Je zal dus eerst even moeten uitzoeken welk alfabet we gebruikten, die kan je dan afstrepen en zo geraak je er wel !
En zoals steeds staat de Ginirover-tiplijn altijd open als je vast zou lopen !

Heb je alle getallen gevonden dan is er een finale waar je alle alfabetten die je nu leert door elkaar gaat moet gebruiken en daarnaast is er ook nog een superfinale (deze dus), daarvoor gaan we de getallen gebruiken die je in zes caches terugvindt als code. Vergeet dus niet om deze te noteren !

Welke alfabetten gaan we gebruiken ?

Simpel : 13 verschillende... Met name het Thai, Hebreeuws, Armeens, Farsi, Koreaans, (oud) Cyrillisch, Chinees, Babylonisch, Maya, (oud) Egyptisch, Tamil, Bengaals, Devangari (Hindu)

De opgave

Ziezo, je hebt alles kunnen ontcijferen en je hebt de toer van ca 4 kilometer succesvol af kunnen werken... Als dat het geval is dan heb je onderweg op 6 verschillende cachelocaties ook een code gevonden voor de finale.
Die finale maken we ook niet al te moeilijk, gooi de cijfers gewoon in onderstaande formule en je kan ook de superbonus een bezoekje brengen !

N51°18. A+B+C
E05°16. D+E+F

Nog even wat praktische info

We vragen met aandrang om er geen nachtcache van te maken, je komt soms langs bewoonde, redelijk afgelegen huizen en daar hebben ze begrijpelijkerwijze niet graag mensen die er in het holst van de nacht gaan rondstruinen. Tijdens de tocht kan je ook reeën tegenkomen, die zitten daarin het wild dus niet schrikken als het zou lukken !
En zoals bij elke zichzelf respecterende reeks is er ook een banner voor de geïnteresseerden die erin slagen om de hele reeks af te werken ! Hieronder vind je de code die je ervoor kan gebruiken !

<a title="Xenoglossofobie" href=" http://coord.info/GC57X70"> <img src=" http://imgcdn.geocaching.com/cache/large/903172ca-0f1f-4f33-aaf3-29b67753f4a2.jpg"  /> </a>banner

Additional Hints (No hints available.)