Skip to content

<

De schat van de Bokkenrijders

Hidden : 07/07/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 

 

 

Aldeneik 2014

Volgens de beschikbare gegevens zouden ze de zilveren buit bewaard hebben ergens op de Aldeneyckse velden. Toen hun arrestatie nakend was hebben ze met een grote voorraad buskruit hun hol gedynamiteerd om alle sporen naar bewijzen uit te wissen. De schatkist kon met de toenmalige middelen niet gevonden worden en door de jaren heen zijn door aanleg van wegen en plassen de sporen zo goed als uitgewist.
Doch… in de buurt van de ontploffing werden onlangs raadselachtige tekens gevonden, zijn het misschien geheimzinnige aanduidingen naar de 'Schat van de Bokkenrijders'...?

Met de moderne middelen van tegenwoordig verwacht men dat dit mysterie snel opgelost geraakt en de zilverschat eindelijk wordt gevonden. De Aldeneikenaren zullen tevreden zijn want de waarde van dit eeuwenoude zilver is nu wel vertienvoudigd. Er wacht eeuwige roem voor de vinder(s) van deze schat.

Volg de juiste sporen van de laatste bokkenrit van Wout en Wulfcken naar de verstopplaats van de zilverschat.  Jullie worden bij wijze terug geflitst naar 1796!

Gelieve u te voorzien van de volgende attributen: verrekijker, spiegeltje, veel fantasie en een goed Bokkenrijders geheugen.


Bokkenrijders afkortingen:

BKRD = Bokkenrijder

BKKS = Bokkenstal

BR = Bokkenroute

BS = Bokkensprong

BV = Bokkenvlucht

BZ = Bokkenzwem

N = Noord

E = East

? = De op een waypoint gevonden waarde. Deze moet dienen om het volgend punt te bepalen

x = Vermenigvuldigen bij rekenen

: = Delen bij het rekenen.


Werkwijze:

* Parkeer uw wagen in de buurt van bovenstaand waypoint.

* Zoek het plaatje, met de nodige symbolen, bij de coördinaten van bovenstaand waypoint. (laag bij de grond)

* Neem uw gegevens van de waypoints ter hand en volg de route.

* Op elk punt vind je één symbool uit de lijst van het start waypoint. Vergelijk en gebruik de waarde om een volgend waypoint te berekenen. Wat fantasie is wel nodig...


Volg deze sporen:

BR1: Parking en startgegevens:
Bind uwen bok even aan een paal en ga op zoek naar een tag met de, in het hol der bokkenrijders gevonden, tekens. Teken ze af of memoriseer in uw geheugen. Spring op uwe bok en vertrek richting grote rivier:

Ga naar BR2:     N 06.480’  E 48.695’
Noteer het ontbrekende cijfer achter de komma als waarde voor het bijhorende symbool. (= ?)

Ga naar BR3:     N 06.412’ E 48.(128 x ?)’
Bij de overbrugging van de rivier werd een 2de referentiepunt aangebracht. De “karrewielen” werden verwerkt in de brugleuningen. Tel en herleid nadien tot 1 cijfer.

Ga naar BR4:     N 06.2?5’  E 49.125’
Op een groene paal bevestigde ze zelf het spoor om later de weg naar hun zilverschat gemakkelijk terug te vinden.

Ga naar BR5:     N 06.0?0’  E 49.???’
Om eventuele volgers te misleiden trokken Wout en Wulfcken door een “rijkelijk” gebied . Ongezien konden ze op een eik hun volgende spoor aanbrengen.

Ga naar BR6:     N 06.(43 x ?)’  E 49.129’
Tijd om de bokken wat rust te gunnen en zelf wat te nuttigen in de BKKS om nieuwe krachten op te doen. Dit bord toont alle mogelijkheden voor de “rijkelui” der aarde. Om de verwarring wat groter te maken zorgden onze bokkenrijders dat er ook een symbool van hun tussenstond.

Ga naar BR7:     N 06.1?2’     E  49.(189 : ?)’
Opgepast binnen de 30 meter is er gevaar voor de bokkenpoten… gelieve vaart te minderen en het juiste symbool te spotten.

Ga naar BR8:     N 06.?01’  E 48.9?0’
Onze bokkenrijders naderen voorzichtig de grens tussen de beide Limburgen. Deze grenspaal heeft een interne code - perforatie. Tel het aantal gaatjes.

Ga naar BR9:     N 06.(49 x ?)’  E 48.892’
De bokken vrezen deze zware hindernis. Hoeveel treden moeten er overwonnen worden? (onderaan beginnen) Stapeltellen tot 1 cijfer.

BV10: Doe een BV  naar BV 10 : Richting 267° over een afstand van (27 x ?) meter.
Wout en Wulf gebruikten een symboool aan het begin van de landingsbaan. (nog boven het water) Spiegelen kan helpen.

Ga naar BR11:    N 06.[104 + (21 x ?)]’  E 48.766’
Trainingscentrum voor de bokkenrijders. De hoogste klasse springt Rood en doet het negen maal. Hoeveel keer doet de middenklasse het?

Ga naar BR12:    N 06.1?4’   E 48.?34’
Regels voor de gespannen, paarden en voetvolk werden op borden aangebracht.

Ga naar BR13:    N 06.(147 x ?)’    E 48.65?’
Aan het einde van deze duikplank gebruikten onze bokkenrijders nog snel een herkenningsteken. Al spiegelend gaat het lukken om de boodschap te ontdekken.

BZ14: Doe een BZ naar BZ14 . Kijk met de kijker richting 2?5° graden. Paaltje aan de waterrand is BZ14. Ook deze grenspaal heeft een interne code - perforatie. Tel het aantal gaatjes.

Ga naar BR15:    N 06.346’  E 48.(63 x ?)’
Rare bokkensprongen naar de schatkist. Vergelijk en ga op zoek!

Banner GC58CTH

De code voor de banner::
<a href="http://www.geocaching.com/geocache/GC58CTH_de-schat-van-de-bokkerijders"><img src="https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/39e4903e-1240-485f-ad20-91554892e6bd_l.jpg" alt="Banner GC58CTH" title="Banner GC58CTH" border="0"></a>

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.