Skip to Content

<

Turhankanava

A cache by lexal & TEK61 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/06/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tradikätkö Tuukkalan kylällä Turhankanavan varrella. Kätkö ei ole talvilöydettävä. Kätköön mahtuu pieniä vaihtotavaroita ja tietenkin matkalaisia.

Turha Kanava

Suonteen itärannan Kappalahden ja Vahvajärven pohjoispäässä olevan Pihlajalahden välille kaivettiin 1882 mäntyharjulaisen Kianterin toimesta tukinuittoa varten uittokanava. Vesi virtasi mutta kanavaa ei kaivettu uittokelpoiseksi aivan Pihlajalahteen asti. Uittokanava oli 910 metrin pituinen ja leveys 1,5 – 2 m. Putous matalaveden aikana 5,57 m ja tulvaveden aikana 5,27 m. Kanavaa käytettiin tukin ja propsien uittoon.

Kanava ei ollut riittävän syvä ja veden virtaus oli niin pieni, että se jäi rappiolle. Koska tukit eivät kulkeneet ilman apua, uittokanavaa kutsuttiin siksi Turhankanavaksi ja näin se merkittiin myös maarekisteriin kun kanavan maa-alueet vaihtoivat omistajaa. Viimeinen kanavan käyttäjä oli Tuukkalan Höyrysaha. Kanava suluista kaksi on vielä tallella vaikka puusulkuja onkin jouduttu korjaamaan pellillä. Hepo-ojan rakentamisessa on käytetty osin uittokanavan uomaa mutta suurelta osin ojalinja kulkee uudella paikalla. Raivatut peltoalueet on näin saatu säilymään.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

181 Logged Visits

Found it 179     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.