Skip to Content

<

Tuhankoski

A cache by Povelf, Poirotti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/12/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perinteinen kätkö Tuhankoskella. Kätköön mahtuu reissaajia.
Kätkölle pääsee myös veneellä, tällöin on tultava Vahvajärven suunnasta ja päästävä yhden virtauskohdan ohi. Sen jälkeen veneen voi jättää levennyksen vasempaan reunaan, ennen varsinaista koskea.


Tuhankoski sijaitsee Vahvajärven eteläosassa. Vesi laskee suuresta Puulavedestä Kissakosken voimalan kautta Iso Metsälampeen ja siitä Tuhankosken kautta Vahvajärveen. Tuhankosken pudotuskorkeus on 1,2 m ja pituus noin 100 metriä. Koska yläpuolella sijaitsevalla Kissakoskella säännöstellään Puulaveden korkeutta, vaihtelee myös Tuhankosken läpi virtaama vesimäärä. 
 
Etelä-Savon ELY-keskuksen vuonna 2008 tekemän vedenlaadun tutkimuksen mukaan veden sameus ja kokonaisfosfori olivat erinomaisia. Veden happamuus (pH) oli 6,92. Tuhankoskea on kunnostettu ja kunnostustyöt ovat valmistuneet vuonna 2011. 
 
Maisema on vesien sekä kumpareisten metsien muodostamaa mosaiikkia. Maisemaltaan arvokkaimman kokonaisuuden muodostavat Tuhankosken vesireitti sekä Surmankalliot. Talvella sulana pysyvät kosket tarjoavat erinomaisen talvehtimisalueen koskikaroille ja aikaisin keväällä sulapaikoilla levähtää esim. laulujoutsen. Koskien arvoa nostaa vielä Tuhankoskella havaittu saukko, jolle luonnontilaiset kosket tarjoavat hyvän elinympäristön. Muuta lajistoa ovat majava, sinisorsa, tavi, kuikka. Metsälinnusto on tavanomaista kangasmetsien lajistoa. Poikkeuksena ovat Tuhankosken lehtipuuvaltaiset rantametsät, joilla voi olla merkitystä valkoselkätikan ruokailualueina. Metsät ovat puustoltaan ja metsätyypeiltään vaihtelevia. 
 
Lähteet 15.7.2014 ja aiheesta lisää:
 
JärviWiki  (visit link)
 
Tuhankosken ja Ilokallioniemen rantaasemakaava
ja ranta-asemakaavan muutos (visit link)
 
Tuhankosken kunnostus on valmistunut (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

40 Logged Visits

Found it 39     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.