Skip to Content

<

Porraskoski

A cache by Carmaset Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/10/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Porraskosken voimalan luona. Kätkö ei sijaitse kosken tai voimalan alueella vaan vähän sivussa. Parkkitilaa on vallan mainioisti kätkön läheisyydessä. 


Porraskoski on kylä ja samanniminen koski Lammin kunnassa, Kanta-Hämeessä.

Porraskosken kylät ovat muodostuneet Kuohi- ja Nerosjärven alueille. Tätä reittiä ovat käyttäneet jo eränkävijät aikojen alussa. Siitä todisteena on Porraskoskelta löytynyt kivikirves. Myöhemmin reittiä on käytetty mm. puun uittoon. Maatalous ja puun uitto ovat olleet merkittävia tulonlähteitä kyläläisille. Nykyään reittiä käytetään enimmäkseen melontaan, esimerkiksi Suomi Meloo -tapahtumassa.

Porraskosken ensimmäinen saha perustettin jo 1700-luvulla. Lammin kunta rakennutti koskeen sähkölaitoksen, joka valmistui vuonna 1921. Samana vuonna valaistiin Lammin kirkko ensi kertaa sähkövalolla.

Porraskoskella on paljon puhtaita vesistöja, ja niiden ympärillä on paljon toimintaa. Kylässä on ollut myös useita täyshoitoloita. Porraskosken kesäasutus alkoi lisääntyä 1960-luvulla, ja nykyäänkin siellä on paljon kesämökkejä.

Porraskoskesta on kirjoitettu kyläkirja, jonka painos oli 500 kappaletta. [Wikipedia]

 

Porraskosken voimalan ja padon ääreltä lähtee Yläjoen rantoja myötäilevä opastettu polkureitistö, jonka pituus on yhteensä noin 4,5km. Maasto on kivistä ja polveilevaa joten tukevat jalkineet ovat paikallaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

151 Logged Visits

Found it 146     Didn't find it 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.