Skip to content

Boschmolenplas Mystery Cache

Hidden : 08/13/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

LET OP: op bovenstaande coördinaten zal zich geen cache bevinden! Je zult "creatief" moeten gaan puzzelen om de juiste coördinaten van deze cache te verkrijgen.De Boschmolenplas

De Boschmolenplas maakt onderdeel uit van het gebied de Maasplassen, welk met haar 3000 ha het grootste aaneengesloten watersportgebied is van Nederland. Het plassengebied is gelegen in Midden-Limburg, tussen verschillende steden en dorpen, waaronder Roermond, Maasbracht en Heel (gemeente Maasgouw). De maasplassen zijn ontstaan door ontgrinding, voornamelijk in de 20ste eeuw. Hierdoor ontstonden langs de rivier de Maas grote aaneengesloten plassen. Langs de plassen liggen diverse horecagelegenheden, jachthavens, campings en dagstranden. In de buurt liggen ook natuurgebieden zoals de Beegderheide en het Leudal.

De Boschmolenplas, welke haar naam ontleend aan een oude watermolen welke vroeger in dit gebied aanwezig was, is gelegen in de gemeente Maasgouw en omringd door de plassen Tesken en De Lange Vlieter. Deze laatste plas wordt door WML gebruikt als drinkwaterbekken. Bij calamiteiten wordt het water uit de Boschmolenplas overgeheveld in De Lange Vlieter en ingezet als drinkwater. Vanwege de voeding met grondwater heeft de Boschmolenplas zeer helder water waardoor de plas een grote variëteit aan onderwaterleven heeft. De Boschmolenplas heeft een diameter van ruim 1 km.De cache

De cache ligt verstopt in de nabijheid van een verhard pad en is vrij eenvoudig te bereiken. De cache is groot genoeg voor kleine goodies en TB's. Na het loggen de cache weer -ZORGVULDIG- in zijn oorspronkelijke staat terug plaatsen. En natuurlijk geldt ook hier: met respect omgaan met de natuur.

De auto kan geparkeerd worden op ongeveer 150 meter van de cache vandaan (indien vanaf de juiste kant is benaderd). Let bij het parkeren op de geldende verkeersregels. De cache zelf is NIET per auto bereikbaar. ADVIES: benader de cache niet via de N273 maar via een alternatief nabij.


De cache-coördinatenControleer hier de gevonden oplossing:


Additional Hints (No hints available.)