Skip to content

Nomadenproef Wherigo Cache

Hidden : 03/20/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De Wandeling

Deze prachtige wandeling van ongeveer 4 à 5 km loopt dwars door het natuurgebied Kloosterbos. Op het eerste zicht lijkt die naam een beetje vreemd omdat er geen klooster in of naast het natuurgebied ligt. Vroeger was dat echter wel nog zo. Op de Ferrariskaart uit 1777 (zie fotogalerij) kan u het “Vrouweperckbosch” nog aangeduid zien als een groot boscomplex uitgestrekt over het hele gebied tussen het huidige Montfortcollege te Rotselaar en Holsbeek-Dorp. In de jaren '30 werden bossen gekapt voor de landbouw en later in de jaren '70 voor de aanleg van de autostrade E314.
Tijdens deze Wherigo-cache zal u op een vlak parcours wandelen langs beekjes, langs velden, over bruggetjes door een moeras en doorheen de overgebleven bossen.
Een groot deel van de wandeling is beschermd door Natuurpunt.
Wij wensen u veel plezier!

Na lange regenval kan het zijn dat de wandelwegen nogal modderig zijn. Met laarzen of waterdichte schoenen is de wandeling echter steeds mogelijk. Kinderkoetsen kunnen er niet door! Fietsen zijn niet overal toegelaten!
! De wandeling kan 1-1,5 km langer worden als onderweg niet goed opgelet wordt.

De cartridge

De Wherigo cartridge kan gedownload worden via één van de volgende linken - Wherigo.com-of Wherigofoundation.com-


Eerste Wherigo?

Bent u niet zo vertrouwd met de Wherigo-caches? Dan is het zeker en vast een aanrader om de Beginners-Wherigo(UZL Wherigo demo) eens te bekijken en te proberen. Daar staat veel informatie over de werkwijze van een Wherigo.


Tips

Nog enkele tips voor het doen van deze Wherigo.
  • Lees al de tekstjes goed want soms zitten er kleine hintjes in verstopt.
  • Praat met zoveel mogelijk personages! Bij het verlaten van elke zone wordt de cartridge opgeslagen.
  • Maak geen nieuwe hulpmiddelen aan tussen twee zones.


Archeologie in het natuurgebied

Langs de oevers van de Winge leefden nomaden. De Mesolitische sites werden reeds in het begin van de jaren vijftig ontdekt. Meer dan 500 artefacten (in de archeologie de benaming voor een door mensen gemaakt voorwerp), die dateren uit het Laat-Preboreaal omstreeks 7.500 v. Chr, werden hier gevonden. Het gaat dan over verschillende soorten werktuigen zoals schrabbertjes en stekers, nodig voor de vuursteenbewerking.
Dit is de enige historische waarheid in heel het verhaal.


Verhaal

In deze Wherigo ga je duizenden jaren terug in de tijd en kom je terecht bij een groep nomaden, die zich tijdelijk naast de Winge hebben geïnstalleerd. Het moment waar je al jaren op hebt zitten wachten is eindelijk daar, jouw 18de verjaardag. Met daarbij natuurlijk de kans om eindelijk bij de mannen te horen en niet meer als jongentje te worden behandeld. Echter moet je wel eerst nog bewijzen of je het waard bent om tot dat rijk toe te treden. Daarvoor is er een proef ontwikkeld! Wanneer deze tot een goed einde wordt gebracht kan je ceremonieel tot het rijk der mannen toetreden.


Feedback

Zitten er nog foutjes in onze cartridge of heb je nog andere opmerkingen/opbouwende kritiek dan horen we dat graag. Liefst wel in onze mailbox en niet in je log.


Onderweg

Enkele andere caches die je onderweg kan meepikken:
# 10 Rondom Horst - Hof ter Winge
# 11 Rondom Horst - Eik aan de Winge
Ergens aan de oevers van de winge

Flag Counter

Additional Hints (No hints available.)