Skip to content

<

Het 3D huisje

A cache by Lisje2000 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/22/2014
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


For the non-Dutchies: It could be useful to translate this page google translate or another translator. And don't worry, all questions inside the cache are translated into both English and German for you.


Für die Deutsche leute: Es könnte nützlich sein, diese Seite zu übersetzen mit Google Translate oder ein anderer Übersetzer. Und mach dir keine Sorgen, alle Fragen im Cache sind für euch ins Deutch  und Englische übersetzt.

 

Naar gc week blog

 

3D-printen:

3D-printen is een techniek waarbij een digitaal bestand kan worden omgezet tot een driedimensionaal voorwerp. Met de techniek kan op kleine schaal erg precieze dingen gemaakt worden. Nou ja, de ene printer is natuurlijk beter dan de andere.

 

De techniek bestaat al zo’n dertig jaar. Maar de laatste jaren wordt het steeds toegankelijker voor het grote publiek, en daarmee ook populairder. Net als met het internet dat lange tijd alleen maar door wetenschappers werd gebruikt om data op te slaan / uit te wisselen, of GPS dat eerst alleen voor de Amerikaanse militairen was en kijk ons nu geocachen!

Particulier 3D-printen wordt steeds populairder maar staat nog in de kinderschoenen.Onze printer en die van anderen die wij kennen hebben nog vele kinderziektes.

 

Onze 3D-printer werkt in principe als volgt: er wordt een draad van ABS (kunstof te vergelijken met die van lego blokjes) verhit tot 235°C. Het kunststof wordt buigbaar en wordt uit de nozzel gespoten met een dikte van 0,2 mm. De ‘spuit kop’ beweegt in de x- en y-as. Het bed beweegt naar beneden (z-as). Zo wordt het kunststof op de juiste plaatsen laagje voor laagje neergelegd. En dan heb je een 3D-object!

 

           

 

Hoe weet de printer hoe hij het object moet maken? Aan de zijkant van de printer stoppen we een SD-kaartje waarop een G-code staat die de printer precies vertelt wanneer hij welke beweging moet maken om het object te printen. Om die G-code te maken moet je een 3D-tekening hebben. Die moet dan  nog door zo’n vijf verschillende software programma’s heen voordat je de G-code hebt, dus voordat het in de ‘taal’ staat die onze printer kan lezen.

 

De 3D-print techniek, het laagje op laagje afzetten werkt niet alleen met ABS. Er zijn verschillende soorten kunststof draden waarmee wordt 3D-geprint. Ook wordt er al met vloeistoffen geprint (vloeistof wordt door laser vast), met poeders, met voedsel zoals snoep en chocolade, met metalen en, in de medische wereld, zelfs met weefsels!!!

 

Ons verhaal:

In Maart 2014 hebben wij, een moeder-en-dochter-team, zelf een 3D-printer gebouwd. We hebben het gekocht als bouwpakket en deze in de carnavalsvakantie in elkaar gezet. We kwamen erachter dat het niet zo makkelijk is als het in elkaar zetten van een ikea kastje... We hebben een goede week er van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat aan gewerkt en toen.... deed hij het nog steeds niet zo goed. Hij is de maanden die daarop volgden een aantal keer helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet. Inmiddels kennen we bijna elk schroefje van "ons groene monster". We hebben sindsdien veel geleerd en blijven nog altijd bij leren. We kennen kleine trucjes voor de instellingen van onze printer en kunnen makkelijke dingetjes tekenen en uitprinten. We zijn verre van professionals, maar dat hoeft voor ons ook niet. Ik, Lisje, ben blij dat ik op zo'n jonge leeftijd dit met mijn moeder heb kunnen doen en kijk met veel plezier terug op dit avontuur.

 

 

 

Bouw van de cache:

Naast 3D-printen kregen we in 2014 nog een andere hobby erbij: geocachen. Nadat we zo'n 10 geocaches hadden gevonden kreeg ik het idee om zelf een geocache te bouwen, eentje met een puzzel. Mama's eerste reactie was een nee maar ‘s nachts kon ze er niet van slapen. Ze wordt vaak wakker gehouden door haar creatieve brein, erg vervelend als je moe bent, maar zo komt ze wel met de meest fantastische ideeën. En zo is het 3D huisje geboren!

 

 

 

 

Er volgden drie weken waarin we (lees: vooral mama) in de schuur woonden en weinig sliepen. Maar het resultaat mag er wezen! Het huisje bestaat voornamelijk uit hout maar bevat veel 3D-geprinte onderdelen die speciaal voor deze cache zijn ontworpen. De dakpannetjes, het hek, het trappetje, het deurtje, de cijfers noem maar op! Allemaal geprint. Alles bij elkaar opgeteld heeft de 3D-printer 132 uur staan printen voor de onderdelen van het huisje ( exclusief de inrichting van het zolderkamertje, exclusief de mislukte prints / prototypen of de onderdelen die door de tijd zijn vervangen) Alleen al het dak kostte 40 uur om te printen!

 

Dus u kunt hopelijk wel begrijpen dat we het zeer op prijs stellen dat er voorzichtig met de cache wordt omgegaan.

 

Het kraken van de cache:

Ga alsjeblieft met respect en beleid met de cache om. Als er toch iets stuk gaat meldt het dan s.v.p. we stellen je eerlijkheid op prijs. En maak je niet te druk. Je bent niet de eerste en zeker ook niet de laatste die per ongeluk iets breekt.

 

Veel mensen hebben moeite met deze cache. Het is niet voor niets 4,5 ster in Moeilijkheid. Maar wees niet bang, bijna niemand is weggegaan zonder hem te kunnen loggen. Wij zijn veel thuis en geven graag hints. Dus loop je vast? Schroom dan niet om aan te bellen.

 

Ook is er in de cache, in een vakje die je al snel zult vinden een 06-nummer van ons te vinden. Je hoeft niets met dit 06-nummer te doen om verder te kunnen met het kraken van de cache. Het is een hulplijn voor als je er echt niet uitkomt en er niemand thuis is.

 

Je hoeft geen enkele tools/gadgets mee te nemen. Alles wat je nodig hebt is op de cache locatie aanwezig.  

 

De cache is makkelijk te vinden. Maar het is wat moeilijker om het logboek te loggen. Dus let op: Je mag de cache pas op internet loggen als je naam in het logboek staat!!!

 

Er staat een wit bankje in de voortuin waar je gebruik van mag maken.

 

Wat zit er in de box:

En dan heb je hem dan eindelijk open! En dan?

Natuurlijk vind je in de box een logboek. Er is genoeg ruimte voor goodies en TB's.

 

Naast het logboek vind je nog een tweede boek in de box.

We krijgen hier veel enthousiaste geocachers aan de deur die ons vertellen over andere creatieve, mooie of moeilijke caches. We hebben er maar een boekje voor aangeschaft die we met iedereen willen delen. Dus heb je een cache gevonden die je graag met ons en de community wilt delen? Schrijf het dan op in dit boek. Het liefst de naam/ GC code / eigenaar / stad waar het ligt. Als je dit niet allemaal weet is het niet erg. Snuffel vooral even zelf in het boekje. Je kunt eventueel foto's van de pagina's maken.

 

Banner:

Heb je de cache gelogd? Gefeliciteerd! We hopen dat je het leuk vond. Als dat zo is, dan mag je deze banner in je profiel zetten:

Naar pagina 3D huisje.

Daarvoor heb je de volgende code nodig:

<p>  <a href="http://www.geocaching.com/geocache/GC5BEED_het-3d-huisje?guid=c95cbfdb-b4e4-4a9e-a00f-25d0cd2caaaa" target="_blank"><img src="http://imgcdn.geocaching.com/cache/large/dcf24072-b51b-40f6-b73f-03f843f1a478.png" alt="Naar pagina 3D huisje." border="0" /></a></p>

 

Dank:

Toen we deze cache in onze voortuin zetten wisten we niet wat we ervan konden verwachten. Hoeveel mensen komen daar nou op af? Twee in de maand? Zouden ze het leuk vinden? Misschien krijgen we zelfs wel wat favoriete punten?

Inmiddels zijn we 3 jaar, 659 finds en 486 favo's verder. Wauw!

In 2016 zijn we zelfs benoemd tot Geocache of the week door het hoofdkantoor in Seattle.                          

 

Aan alle positieve geocachers die ons bezocht hebben: bedankt voor jullie enthousiasme, voor het delen van jullie verhalen, voor de kleine babbeltjes en leuke logjes. We genieten er nog steeds van!

 

Happy caching!

Team Lisje2000

 

Andere caches van Lisje2000:

Boathouse: GC68151 (Kinrooi, België)

Tink’s avonturen: Iridessa’s postkantoor: GC78YM6

Tink’s avonturen: Zarina’s schat: GC7879Z

Tink’s avonturen: Elf Boswachter: GC78YMC

Tink’s avonturen: De Thee Tuin: GC779Y8

 

Aanraders in de buurt:

Serie ‘ Op de Kermis’ : GC4WKAK

Serie ‘ Landentirp’ : GC4214C

Het verborgen Doolhof: GC559C4

 

Additional Hints (Decrypt)

Trra gbbyf abqvt! Nyyrf jng wr abqvt urog vf bc qr ybpngvr nnajrmvt.
Troehvx qr nagraar

Ratyvfu: Ab arrq gb oevat lbhe bja gbbyf. Rirelguvat lbh arrq vf va gur pnpur. Hfr gur nagraan.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)