Skip to content

<

AAdijk

A cache by GWvManen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/23/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Bezoek dit stille stukje van de AAdijk, ooit een doorgaande weg, nu een doodlopend stukje.


De AAdijk loopt aan de noordkant van Almelo. Het is een bijzondere weg. Vermoedelijk vroeger een doorgaande verbinding, hoewel het mij niet lukt daar informatie over te krijgen. Deze weg loopt van de sluis in het kanaal Almelo-de Haandrik (Sluisweg / Albardastraat) naar de Boslandweg, onderweg (bruut) doorsneden door de Van Rechteren Limpurgsingel, ook bekend als N349.

Dwars door het centrum van Almelo loopt een riviertje: de AA. Ver weg van de AAdijk. Hoe zit dat nu? Wie het weet mag het zeggen/loggen.

nyh is de uitdaging aangegaan en heeft een en ander uitgezocht (dank hiervoor). Dit is wat hij vond:

Wellicht is het interessant om een oude kaart van almelo te bekijken: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Netherlands%2C_Almelo%2C_map_of_1866.jpg. Ten noorden van Almelo loopt de Rivier de Aa naar waar nu Aadorp is. Door Almelo zelf loopt de Almeloosche-Aa. Maar wij zijn nu geinteresseerd in Rivier de Aa en de Vischerdijk. Leg die maar eens over een moderne kaart van Google earth. Het moge duidelijk zijn. Ook leuk om te zien is dat de kronkel van de Vriezenveenseweg ter hoogte van de Sluitersveldsingel nu nog steeds aanwezig is. Ook is de Vissedijk duidelijk op de kaart te vinden en de splitsing met de Riemsdijkweg staat er ook duidelijk op. De kloosterweg staat ook zonder naam op de oude kaart en ook de tuin van het oude klooster huize Alexandra is op beide kaarten duidelijk te herkennen. Ook de Hollander graven is voor het grootste deel duidelijk te volgen al heeft deze een extra kronkel gekregen om onder de Bleskolksingel door te komen en buigt hij tegenwoordig naar het noorden af om om het Twente kanaal heen te gaan dat ten tijde van deze kaart nog niet gegraven is (het kanaal naar Coevorden al wel).Dit is de voormalige Final van GC4Z7PM Auto nachtcache voor 2 personen.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.