Skip to content

<

Het Terracottaleger

A cache by BeeksePythagoras Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/11/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze geocache is een multi van ongeveer 8 km door de prachtige bossen van Gorp en Roovert. Landgoed Gorp en Roovert is een uitgestrekt landgoed (1200 ha) met oude loof-, naald- en gemengde bossen, cultuurgronden, heide, vennen en over een lengte van vijf kilometer een nog volop meanderende Rovertse Leij met enkele afgesneden oude meanders. Het landgoed is in het bezit van de familie Van Puijenbroek en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Sommige stukken kunnen na regenval drassig zijn.

LET OP 23-11-2020: WP3 is teruggeplaatst maar het coördinaat is gewijzigd. Mocht je een uitgeprinte listing hebben, vervang deze dan door een nieuwe. Wp8 en wp9 zijn ook verplaatst naar een andere plek dus ook die hebben een nieuw coördinaat.

LET OP: Per 13 mei 2020 is WP10 verwijderd door mij. De boom waar hij aan hangt wordt gekapt, inclusief een hoop andere bomen er om heen. Hier vind je de waarde R=8. De formule om naar WP11 te gaan is: N51.28.RN(P-1) E005.04.N(R+1)H

De multi is gebaseerd op het Terracottaleger van keizer Chi. Een cache dus met een historische basis. De waypoints zijn voortgekomen na uitgebreid literatuuronderzoek en een beeje eigen improvisatie. Laat je verrassen door het verhaal, de omgeving en de waypoints. Om de parkeercoordinaat te verkrijgen, moet je deze vragen thuis oplossen. Het is bedoeld om het verhaal te gaan voelen en te beleven.
1) Hoe wordt Qin Shi Huang ook wel genoemd?
a. Eerste keizer -> A=0
b. De verhevene -> A=1
c. De slimme -> A=2
2) Wanneer kwam hij aan de macht?
a. 249 v Chr -> B=4
b. 250 v Chr -> B=6
c. 268 v Chr -> B=8
3) Wanneer is hij geboren?
a. 300 vchr -> C=4
b. 249 v chr -> C=6
c. 259 v chr -> C=8
4) Waar geloofde hij in?
a. Onsterfelijkheid -> D=9
b. Reincarnatie -> D=8
c. God -> D=7
5) Waaraan stierf Qin Shi Huang?
a. Ouderdom -> E=1
b. Ziekte -> E=4
c. Kwikvergiftiging -> E=2
6) In welk jaar werd het eerste beeld ontdekt?
a. 1972 -> F=7
b. 1973 -> F=3
c. 1974 -> F=5
Parkeercoordinaat: N 51.29.ABC E 005.04.DEF Na het vinden van de parkeercoordinaat kun je je cachemobiel parkeren en op pad gaan naar wp1, dat bovenaan de pagina vermeld staat. Print de foto RangenOverzicht uit waarop de beelden en rangen staan die je onderweg tegenkomt. De hoogste rang is de Generaal, de laagste rang de Boogschutter. Een rekenmachine kan handig zijn. De cache bestaat uit 16 wp's en de eindcache. Tussen wp12 en wp13 loopt U over een verhard pad waar veel auto's komen. Wees hier voorzichtig.

En dan nu het verhaal. Een tijdje geleden kwam een wandelaar in Hilvarenbeek een vreemd uitziende persoon tegen. Deze persoon begon tegen de wandelaar te praten maar de wandelaar begreep er niets van. Wildgebarend vertelde de persoon van alles en nog wat en leek te schieten, te salueren en te marcheren. Het leek wel of hij onder de grond wilde kruipen. Toen begreep de wandelaar wat de vreemdeling bedoelde. Hij bleek een Chinese archeoloog te zijn die op zoek was naar beelden van het terracottaleger van keizer Chi. Hij had gehoord dat er in Hilvarenbeek beelden waren verstopt, die afkomstig waren van dit leger. Er zijn momenteel 3 kuilen uitgegraven met daarin meer dan 9 duizend beelden, variërend van soldaten tot generaals. Maar er zijn er een aantal ontvreemd. De wandelaar vond dit reuze interessant en maakte de archeoloog duidelijk dat hij best mee wilde helpen om de verdwenen beelden op te sporen. Zo gezegd, zo gedaan. En daar gingen ze…. Op zoek naar plaatsen en aanwijzingen waar de beelden verstopt liggen.

De cache is geplaatst met toestemming van Dhr. van Puijenbroek. Loop alleen door paden die zijn opengesteld voor publiek. Houd honden aan de lijn. Elk jaar worden er weer veel reekalveren doodgebeten door loslopende honden. De tocht komt dicht langs de Belgische grens. Let daarom op je geen roaming toestaat op je mobiele telefoon.
Het bedenken en ontwikkelen van deze cache heeft bijna 2 jaar geduurd. Ben voorzichtig met de wp's en meld wanneer een wp kapot is. Zo kunnen nog heel veel andere cachers van deze mooie route genieten. De route is proefgelopen door team Nysan. Dank aan al degenen die mij bij het ontwikkelen van de cache hebben geholpen.

ONDERHOUD
Regelmatig krijg ik (gelukkig) melding wanneer er naar een wp gekeken moet worden. Soms moeten er dingen opnieuw worden besteld maar ook het maken van nieuwe verstopplekken kost tijd. Om jullie hiervan op de hoogte te houden, geef ik een overzicht van wp's waarvan gemeld is dat ze onderhoud nodig hebben, en die bij mij in beeld zijn. Deze hoef je dus niet opnieuw te melden. Ondanks dat er wat onderhoud nodig is, werkt alles nog uitstekend.
WP8 Dit wp mist de bovenkant van het blok maar het doosje en inhoud zijn nog intact. Deze krijgt een nieuwe behuizing.

Voor de liefhebbers van banners hier de banner van deze geocache:


Bannercode:

<a href="http://coord.info/GC5CR3D"target="_blank"><img alt="" src="https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/6ecb9ce3-2d5f-4991-b6f2-21333c3e622f_l.jpg " style="width: 450px; height: 252px;" border="1" /></a>

Additional Hints (Decrypt)

Pbagebyrtrgny cnexrrecynngf: fbz ina N gbg ra zrg S vf qregvt. O vf qrryonne qbbe qevr.
JC4: Jry grehtcynngfra anghheyvwx.
JC10: TRRA jngre troehvx qna tnng urg zrpunavfzr ebrfgra! Gerxxra!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.