Skip to Content

This cache has been archived.

Forkka: Arkistoon joutaa, kun ei ole löytynyt samanlaista camoa.

More
<

Väsynyt Matkamies

A cache by Forkka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/23/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Aikojen alussa tärkeät kirjeet ja pakettilähetykset toimitettiin jalkapelissä. Näin toimi 1800-luvun lopulla myös torppari Eevertti Jaakopinpojan poika Hermanni Eevertinpoika. Hermannin isä oli Ruoveden pappilan torppari ja joutui joskus myös viemään tärkeitä viestejä ympäri seurakuntaa ja joskus kauemmaksikin. Eevertti laittoi usein matkaan poikansa Hermannin ja niin tälläkin kertaa. Tämä matka oli Ruoveden kirkonkylästä kauas Keuruulle, joka sijaitsi lähes ruoveden alueen pohjoispäässä. Sää oli karmaisevan kylmä ja tuuli tuiversi. Hermanni vaelsi risaisissa kengissään ja vähissä vaatteissä pitkin soita ja liukkaiden mäkien ja vuorien rinteitä läpi erämaiden. Järvien jäitäkään hän ei voinut kulkea, koska lauhan alkutalven vuoksi järven jäät eivät kestäneet. Hermanni eksyikin matkalla useita kertoja, koska polut olivat peittyneet juuri sataneen lumen alle. Oli pimeä tammikuun yö, vain tähdet ja kuu loisti taivaalla valaisten väsyneen matkamiehen vaellusta. Hermanni ei tiennyt, että hän oli vain kilometrin päässä määränpäästään. Hermanni oli äärimmäisen väsynyt.

Millainen olikaan tarinan loppu. Oliko se surullinen vai päättyikö kuitenkin kaikki onnellisesti? Halutessasi voit kirjoittaa oman versiosi omaan loggaukseesi.

Kätköön mahtuu pari matkalaista. Kätkössä on kynä, logivihko ja tiedote.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

220 Logged Visits

Found it 213     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.