Skip to Content

<

Geokamut 57. pattipolvi

A cache by Hemppu01 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/09/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Geokamut -geopolku alkaa Siilinjärven Hamulasta ja käy kääntymässä Maaningan Käärmelahdessa. Rengasreitti on yhteensä noin 20 km pitkä. Trail kulkee suht mukava kulkuisessa kangasmaastossa polkuja pitkin ja on lumettomaan aikaan 96 % hyvällä maastopyörällä ajettava - se 4 % pyörää taluttaen kuljettava. Moottoriajoneuvoilla maastossa ajo ehdottomasti kielletty - ei suututeta maanomistajia, kiitos!
Käärmelahden puoleisessa päässä on laavu levähdystaukoa ajatellen.

Rengasreitin varrelle on tehty omat nimikkokätköt Hemppu01:n geokamuille. Tarkoitus on esitellä geokamut toisille kätköilijöille. Kätköilijöiden nimikkopurkkien numerojärjestys on täysin sattumanvarainen kätköä numero yksi lukuunottamatta.

Geokamut -trailin viimeisen muttei vähäisimmän ikioman nimikkokätkön saa kätköilijä nimimerkki pattipolvi Vantaalta.
"Kätköilyurani alkoi oikeastaan vuoden 2006 kesällä töissä lounastunnilla. Silloin työkaverini kehoitti tutustumaan tarkemmin Suuren sammakon nettisivustoon. Asustelin niihin aikoihin Luxemburgissa, mutta työkeikkaa oli tarjolla myös Belgiaan. Niinpä jo samana iltana katselin sopivan kohteen seuraavan päivän työmatkan varrelta", pattipolvi kertoo.
"Googlen kartan ja kartattoman vanhan eTrexin avulla poikkesin Hasseltin kaupungissa puistoon ja onnistuinkin löytämään ontosta puusta kätkön. Tein rasiaan inventaarion, mutta en tiennyt että lokikirjaankin voisi nimensä kirjoittaa. Muutamaa viikkoa myöhemmin piti sitten käydä lisäämässä nimi vihkoon".
"Seuraavana iltana lähdin sitten Luxemburgissa hakemaan toista kätköäni. Reissu metsän keskelle jääneelle hylätylle sillalle on jäänyt elävästi mieleen. Luxemburgissa on keskikesälläkin yöllä pimeää ja tämän sillan ympärillä ollut metsä oli täynnä tulikärpäsiä. Vielä kätkön löytymisen jälkeen istuskelin Geokoiran kanssa pitkän aikaa sillan tuntumassa katsellen kärpästen lentoa". Tätä kokemustaan pattipolvi kertoo pitäneensä niin hienona ettei ole raaskinut kätköilystä tuon kokemuksen jälkeen luopua.

"Kätköilyurani alkuaikoina kätköjä ei ollut vielä niin paljon kuin nykyään. Niinpä tulin kiertäneeksi kätköt noin 100 kilometrin säteellä Luxemburgista melko tarkkaan. Siinä tuli tutuksi myös Koillis-Ranska, Kaakkois-Belgia ja Trierin ja Saarbrückenin alueet Saksasta. Sen verran hienoja alueita kaikki, että sinne täytyy vielä palata kätköilyn merkeissä".
"Vuoden 2008 loppukeväällä vaihdoin maisemaa Keski-Euroopasta takaisin Suomeen. Viimeisen kuuden vuoden aikana on tullut kierrettyä enimmäkseen kotimaata ristiin rastiin. 11 ja puolen ulkomailla asutun vuoden jälkeen sitä ehkä arvostaa enemmän Suomen turvallisuutta ja harvaa asutusta. Ei ole sillä tavalla ollut tarvetta käydä kauempana kätköillä".
Vaikka pattipolven kätkölöytöjen sarakkeessa on melko suuri luku, niin silti tämä kätköilijä ei kerro piittaavansa erityisemmin kätkörysistä kuin myöskään treileistä.
"Kätköilyputket ovat pakkopullaa ja haasteiden perässä ei jaksa juosta. Uusien kohteiden näkeminen ja ulkoilu ovat edelleenkin pääasioita kätköjen perässä kulkiessa. Myös kätköilyn monipuolisuus viehättää. On miittejä ja luonnon rauhaa, saaria ja puita, multeja ja mysteereitä. Etsimällä kaikkia kätköjä mitä eteen tulee ei harrastukseen pääse pitkästymään", pattipolvi tiivistää.

Ensimuistikuva pattipolvesta on vuosien takaa jostakin kätköloggauksesta. Sen jälkeen on tullut tätä "elävää legendaa" välillä seurattua ja ihailtua ripeästi karttuvien kätköjen määrää. Ensitapaamisemme lienee ollut keväällä 2012 Rauman miitin jälkitunnelmissa jollakin kätköillä. Erityisesti vilkas - maksanruskea, koira jäi mieleen.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.