Skip to content

<

PEACE

A cache by TeamLadybug<3<3 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/10/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dette var opprinnelig den 10. luken i adventskalenderen for Helgeland i 2014.

 

 

 

Nobels fredspris er en av de fem priser svensken Alfred Nobel opprettet i sitt testamente av 27. november 1895. Den deles ut av Den Norske Nobelkomite. Mottaker av den årlige prisen kunngjøres tradisjonelt i begynnelsen av oktober, mens selve prisutdelingen finner sted på Nobels dødsdag den 10. desember. Seremonien har siden 1990 foregått i Oslo Rådhus. Det holdes også en egen konsert i forbindelse med utdelingen, Nobels fredspriskonsert, der vinneren og prominente gjester deltar. Nobels fredspris ansees å være verdens mest prestisjetunge fredspris..

 

Alfred Nobel stilte tre krav til fredsprisvinnere, og de trengte bare oppfylle ett av dem. Det er to klare begrep: «reduksjon av militærstyrker» og «arrangering av fredskongresser». Og så er det en tredje formulering som Nobelkomiteen tidvis har valgt å tolke forholdsvis vidt: «nasjonenes forbrødring». Mange tildelinger har vært omstridte, og det har blitt hevdet fra jurister og fra Nobelfamilien at testamentet ikke blir fulgt.

 

 

 

Nobels Fredspris 2014

 

Malala Yousafzai er tidenes yngste mottager av Nobels fredspris. Hun har, tross sin unge alder, allerede i flere år kjempet for jenters rett til utdannelse og har ved sitt eksempel vist at også barn og unge kan bidra til å bedre sin egen situasjon. Dette har hun gjort under de mest farefulle omstendigheter. Hun er blitt en ledende stemme for jenters rett til utdannelse.

 

Indiske Kailash Satyarthi er ikke like kjent som 17-åringen han deler årets fredspris med. 60-åringen har stått sentralt i kampen mot barnearbeid. Han startet dette allerede på 1990-tallet med marsjer og demonstrasjoner i India. Hans organisasjon Bachpan Bachao Andolan har befridd over 80.000 barn fra slavearbeid. Organisasjonen har bidratt til å skaffe barna utdanning og reintegrere dem i samfunnet.

 

På GZ er det beholder med logg samt overraskelse til de tre første og trøstepremier til de som kommer etter J BYOP

 

God tur!

 

Additional Hints (No hints available.)