Skip to Content

<

Tainionkosken hautausmaa

A cache by kumpis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/18/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on perusmulti, jossa joudut parkkipaikan lisäksi käymään kolmessa muussa pisteessä saadaksesi tarvittavat tiedot ah niin mukavan laskumultin ratkaisemiseksi. Muista nauttia hautausmaan rauhallisesta tunnelmasta. Itse kätkö ei sijaitse hautausmaalla, mutta hyvin lähellä.Tainionkosken hautausmaa

Tainionkosken hautausmaaHautausmaa on perustettu vuonna 1933. Hautausmaa-alue on pinta-alaltaan 16 hehtaaria, josta hautauskäytössä on noin 10 hehtaaria. Arkkuhautapaikkoja hautausmaalle sopii noin 20 000. Tainionkosken hautausmaan itäpäässä sijaitsevat siunauskappeli ja krematorio.

Siunauskappeli


Tainionkosken hautausmaan laajentamisen yhteydessä muodostettiin hautausmaalle uusi pääsisääntulo, jonka läheisyyteen kappeli on sijoitettu. Kellotornin vartioimasta »portista” ohjautuu liikenne maastoon painettuun sisäpihaan, jonka tehtävänä on kerätä kunkin vainajan omaiset läheisesti yhteen. Pihalta päästään toisaalta etu- ja odotustilojen kautta kappelisaliin ja toisaalta sakaristotiloihin. Kappelista johdetaan hautajaissaattue kunniapihalle ja edelleen hautausmaan eri osiin. Rakennus valmistui kesällä 1962.

Krematorio


Krematorion valmistumisvuosi oli 2003. Tuhkauksia oli yhteensä vuoden 2013 loppuun mennessä 4980. Tuhkausprosessi on automaattinen ja sen kulkua ohjaa tietokone. Uunissa on myös pieni ikkuna, josta krematorionhoitaja voi tarkkailla tuhkauksen etenemistä. Jälkipoltinkammion lämpötila on koko prosessin ajan vähintään 850 astetta. Tuhkaukset suoritetaan yöaikaan.(Lähde: Imatran seurakunnan kotisivut)

Pisteet:


 1. N 61° 11.558 E 028° 44.973

  Parkkipaikan ja tien välissä kasvaa pylväshaapoja. Laske pylväshaapojen lukumäärä (A).

 2. N 61° 11.563 E 028° 45.055

  Paikalla on muistolehto, jossa voi sytyttää kynttilän muualle haudattujen muistoksi. Laske kiven laatassa olevien kirjainten lukumäärä (B). Muistolehdon ympärillä on surukuusia. Kuinka monta surukuusta on muistolehdolle vievän tien vasemmalla puolella eli kellotapulin vieressä (C). Entäpä kuinka monta surukuusta on oikealla puolen (D)

 3. N 61° 11.666 E 028° 44.989

  Saavut hautausmaan "keskustaan" ja pysähdyt yhdelle huoltopisteistä. Näet edessäsi ruskean pylvään jonka päässä on kaksi kirjainta. Laske yhteen kirjainten aakkosarvot (E).

 4. N 61° 11.767 E 028° 44.858

  Tulet kahden muistomerkin luokse. Laske vasemman puoleisen muistomerkin ylimmän rivin kirjainten lukumäärä (F) ja muistomerkissä olevien henkilöfiguureiden määrä (G). Käännä katseesi seuraavaksi oikealle kohden isompaa muistomerkkiä. Kuinka monta henkilöhahmoa näet siinä (H). Muistomerkissä on äiti lapsensa kanssa. Äidin yläpuolelle taiteilja on tehnyt suunnikaista koostuvan kuvion. Kuinka monesta suuunnikkaasta kuvio koostuu (I)Lasku ja loppukoordinaatit:


Kätkö löytyy koordinaateista:

N61° A+1.(Bx6)x(C+D)

E028° E+12.Fx(G+H)+H+I

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

117 Logged Visits

Found it 109     Didn't find it 2     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.