Skip to Content

<

Koiran elämää

A cache by AMMKOSKI, Annieliisa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/07/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Vaikka koiran elämä onkin täynnä erilaisia kieltoja, niin kyllä siihen mahtuu mukaviakin asioita.

Vipusenkadun teollisuusalueelle on viime vuosien aikana muodostunut Lahden koiraharrastuskeskus. Täällä voi harrastaa esim. agilitya, tokoa ja rally-tokoa.

Agility on vauhdikas koirien esteratakilpailu jossa ihminen ohjaa äänellään ja liikkeillään koiran suorittamaan radalla olevat esteet mahdollisimman virheettömästi ja nopeasti. Laji edellyttää koiralta yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, toimintakykyä ja ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa. Agilityä voi harrastaa kuka tahansa ja se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Agilityssä voi myös kilpailla, mutta laji sopii mainiosti harrastettavaksi vain omaksi ja koiran iloksi.

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. Toko-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta, myös sekarotuiset ovat tervetulleita lajin pariin. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa. 

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-Toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

Agilityn, tokon ja rallytokon lisäksi koirien kanssa voi harrastaa myös koiranäyttelyitä, erilaisia rodunomaisia lajeja ja tottakai myös geokätköilyä.

Tätä kätköä on ollut piilottamassa myös jokunen geokoira eli goira. Goirat jättivät nopeimmin paikalle ehtivälle kaverilleen pienen yllätyksen.

Lähde: www.koira2014.fi/lajiesittelyt

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

470 Logged Visits

Found it 462     Write note 6     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.