Skip to Content

<

X? - Pieksämäki Alphabet X

A cache by tikma Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/14/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo tradi X-risteyksen äärellä.


X-kirjain on latinalaisten ja myös suomen aakkosten 24. kirjain. Nykysuomessa X-kirjainta käytetään vain vierasperäisissä erisnimissä ja sitaattilainoissa. X-kirjaimella on monenlaisia merkityksiä mm. matematiikassa (tuntematon muuttuja, koordinaatiston vaaka-akselin muuttuja, kertolaskumerkkinä, roomalaisena numerona 10). X:ää tarvitaan myös fysiikassa, kemiassa ja perinnöllisyystieteessä (x-kromosomi).

(Wikipedia)

Ei siis ollenkaan turha kirjain!

Omalla kohdalla mielenkiintoisin X-kirjaimeen liittyvä termi on "X-sukupolvi". Se on sana, joka kuvaa 1980-luvulla nuoruuttaan elänyttä ja 1980- ja 1990-luvuilla aikuistunutta sukupolvea. Käsite on peräisin kanadalaisen kirjailijan Douglas Couplandin kirjasta Generation X. (Wikipedia)

Kätkön toteutuksesta saa antaa palautetta ja toivomme sille varovaista käsittelyä. Kynää ei ole, joten oma mukaan!

FTF:n saaja voi halutessaan tehdä seuraavan kätkön (tässä tapauksessa Y:n, käydään järjestyksessä aakkoset A-Ö ja sen jälkeen numerot 1-9) muutaman viikon kuluessa. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Kätköjen sijainnit tulisi olla n. 30 km:n säteellä Pieksämäen torista. Voitko kirjoittaa ystävällisesti FTF loggaukseesi, haluatko tehdä sarjan seuraavan kätkön. Tarvittaessa tämän kätkön tekijä, sarjan aloittaja tai joku muu kätkösarjan tekemiseen osallistunut organisoi seuraavalle kätkölle toisen tekijän. Nämä ohjeet tulisi lisätä samansisältöisinä sarjan seuraaviin kätkötiedotteisiin, jotta sarja jatkuisi. Aakkoskätkösarjan on tarkoitus tuoda lisää kätköjä Pieksämäelle uusien kätkijöiden toimesta.

Kätkön ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan jos ko. aakkosta ei löydy, voi käyttää mielikuvitusta paikan, tarinan ja purkin suhteen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

852 Logged Visits

Found it 831     Didn't find it 2     Write note 4     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.