Skip to content

De Zanderij Multi-Cache

Hidden : 04/12/2015
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Multi-puzzel-cache door een prachtige beeldentuin op de grens van 't Gooi.
 

De Zanderij

Op de grens van het Gooi en de Wijdemeren ligt De Zanderij, een voormalige zandwinning. Vroeger behoorde dit gebied toe aan landgoed Jagtlust, dat is ontgonnen in de 17e eeuw als onderdeel van de verkaveling in dit gebied. Met de bossen van het aangrenzende Spanderswoud vormde De Zanderij een rustieke omgeving ter ontspanning van de bewoners van Jagtlust. De Zanderij behoorde oorspronkelijk tot Hilversum maar is sinds 1966 onderdeel van 's-Graveland. Er stond van 1870 tot 1923 een boerderij. De huidige woningen stammen uit 1974.
Tegenwoordig is op De Zanderij een beeldentuin gevestigd. Deze cache neemt je mee door deze tuin, met prachtig uitzicht op de aangrenzende landgoederen Jagtlust en Hilverbeek.


De Beeldentuin

Sinds 1980 verzamelt de familie die op De Zanderij woont beelden. De tuin van ruim 10.000 m² is hiertoe uitgebreid en fraai aangelegd en herbergt enkele honderden beelden van steen, hout en brons. De beelden komen uit alle streken van de wereld. In de beeldentuin is ook een paddenpoel met salamanders, een bijenschans en een vleermuiskelder. Bij de binnenplaats staan twee mammoetbomen uit 1976 en drie monumentale tamme kastanjes uit ca. 1860. In deze holle bomen huizen dieren zoals uilen, spreeuwen, houtduiven en negen soorten vleermuizen.


De Puzzel

Ga vanaf het gegeven startcoördinaat naar het zuiden, de tuin in. Geniet van de tuin met zijn grote verscheidenheid aan beelden. Tussen de vele beelden bevinden zich 18 beelden die hier worden weergegeven middels onderstaande iconen.Lokaliseer met behulp van de iconen de 18 beelden.
Bepaal voor elk van deze beelden het waypoint (de locatie van het beeld) en geef dat waypoint het nummer dat is weergegeven op het icoon.

Ongeveer in het midden van de tuin op N 52° 14.424' E 005° 08.475' bevindt zich een poort, die ook dienst doet als insectenhotel en verblijfplaats voor zwaluwen.


De poort

Gegeven is ook:

  • 6 waypoints bevinden zich noordelijker dan de poort
  • 12 waypoints bevinden zich zuidelijker dan de poort
  • 8 waypoints bevinden zich westelijker dan de poort
  • 9 waypoints bevinden zich oostelijker dan de poort
  • 1 waypoint bevindt zich (ongeveer) even oostelijk als de poort
  • Alle waypoints bevinden zich zuidelijker dan het startpunt (N 52° 14.450' E 005° 08.490')

Noteer voor elk waypoint de twee (hemelsbreed) dichtstbijzijnde andere waypoints.
Bepaal ook de som van de nummers van die twee waypoints. Vind vervolgens middels de tabel hieronder de benodigde letters.


De Cache

De cache bevindt zich op N 52° 14.yyy' E 005° 08.xxx'.
Om de cache te kunnen openen heb je de code nodig. Voer deze in door de benodigde cijfers in te drukken en gebruik dan de onderste knop op het grote slot om de cache te openen.
Er zit tijdelijk een tweede, kleiner slot omheen; dat mag dicht en op zijn plek blijven.


De Bijen

Zoals gezegd is er een bijenschans op het terrein. Bijen zijn vriendelijke dieren, maar zorg dat je ze niet verstoort. Let goed op als je er in de buurt komt.


Toegang

De Beeldentuin is geopend op zaterdag en zondag, en van mei t/m september ook op vrijdag, van 10:00 tot 17:00. Tweede helft december en januari gesloten.
Als je deze cache op een andere dag wilt doen, bel dan van te voren even: 035 - 6249722. Grote kans dat men de tuin openstelt.


Parkeren

Parkeer de fiets buiten het hek op N 52° 14.450' E 005° 08.535'. Parkeer de auto iets noordelijker, op N 52° 14.530' E 005° 08.545'.
English description

Find the 18 statues in this beautiful garden (open Fri-Sun 10-17) that match the given icons. For each statue found, determine the two closest statues to it, and add their icon numbers together using the table. This will produce the numbers needed to find the cache and open the lock (enter 4 digits, then press lower button to open). Be careful around the bees. Have fun!


Additional Hints (No hints available.)