Skip to Content

<

Karjalankarhukoira

A cache by Aisami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/02/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

 
Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa.Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.
 

KARJALANKARHUKOIRA Vuosisadan vaihteen kahden puolen liikkui Karjalan salokylillä parempiosaisia metsästäjiä karhunkierroksilla. Heiltä saatiin kuulla paikallisen väestön rohkeista koirista, jotka useasti olivat onnistuneet pelastamaan isäntänsa hengen keihäsmiehen joutuessa sylipainiin karhun kanssa. Vaikka suomalaista pystykorvaa suurempi musta koira on kauan tunnettu Karjalassa, niin sen syvimmät sukujuuret liitetään kauemmas. Karjalankarhukoiran kulkeutuminen Suomeen on ollut mahdollista suomalais-ugrilaiseen kielisukuun kuuluvien komien eli syrjäänien vaelluksien myötä. Metsästäjäkansana tunnetut komit harjoittivat kaupankäyntia karjalaisten kanssa jo 1100-luvulla, jolloin myös heidän koiransa ovat voineet kulkeutua karjalaisten asuinalueille. Karjalaisen karhukoiran varsinainen hyväksyminen rotukoiraksi tapahtui v. 1936 Helsingissä, Suomen Kennelliiton ensimmäisessä koiranäyttelyssä. Talvisota oli ankara takaisku rodun kehitykselle. Huomattava osa koirakannasta tuhoutui sodan jaloissa. Jatkosota toi sitten takaisin täydennystä sotatoimialueelta Talvisodan menetyksiin. Näin meille tuli karjalankarhukoira, jonka nimi vakiinnutettiin nykyiseen muotoonsa v.1936 ja johon haluttiin liittää rodun kayttö-ominaisuuksista kiinnostavin ja kunniakkain. Karjalankarhukoira on keskikokoinen, vankkarakenteinen mutta ei raskas, voimakas, korkeuttaan vain hieman pitempi, tuuheaturkkinen koira. Väriltään se on musta valkoisin jyrkkärajaisin merkein. Joskus sen karvapeite saattaa vivahtaa hieman ruskeaan. Silmät ovat verrattain pienet, hieman soikeat ja tummanruskeat. Niiden ilme on valpas ja terävä. Korvat ovat pystyt, keskikokoiset ja kärjistään vain hieman pyöristyneet. Karjalankarhukoira viihtyy omissa oloissaan ja saattaa olla hieman juro. Se on valpasluotoinen, peräänantamaton, rohkea ja sisukas. Jotkut yksilöt ovat puolustushaluisia ja vahvasti itsetuntoisia. Karjalankarhukoira vahtii mielellään ja sillä on erittäin voimakas metsästysvietti.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

172 Logged Visits

Found it 168     Didn't find it 2     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.