Skip to Content

<

Tutkailua, tutkailua...

A cache by oppari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/03/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tältä paikalta saat tutkailtua maisemia Toivalan, Iso-Jälän ja Kuopion lentoaseman suuntaan.
Lähistöllä sijaitseva isoveli valvoo ilmatilaa vähän edessä avautuvaa näkymää kauemmaksi : )

Kätkössä on kynä, lokivihko ja sinne ei mahdu matkalaisia. Laitathan kätkön samalla paikalle kun se oli löydettäessä, kiitz!

Tutka on radiotekninen mittauslaite, joka perustuu radioaaltojen (sähkömagneettisen säteilyn) avulla tapahtuvaan ilmaisuun ja mittaamiseen. Sen avulla voidaan tutkia ympäristöä monissa eri tarkoituksissa, kuten ohjata meri- tai ilmaliikennettä tai valvoa sitä (esim. tutkailmavalvonta). Sillä voidaan havaita, seurata ja mitata kohteiden suunta, etäisyys, nopeus ja muitakin ominaisuuksia. Useimmissa muissa kielissä sanaa tutka vastaa sana Radar (RAdio Detecting And Ranging).

Tutka on yleisnimitys tutkajärjestelmille kuten ensiötutka PSR (Primary Surveillance Radar), lennonjohdon lähialuetutka TAR (Terminal Area Radar), tarkkuuslähestymistutka PAR (Presicion Approach Radar) ja lennonvarmennuksen pitkänkantamantutka ESR (En Route Surveillance Radar). Tutkalaitteita on valtavan laaja valikoima pienistä vartiointi- ja teollisuusautomaatiolaitteista pienen kylän kokoisiin ohjusvaroitusjärjestelmiin.Tutkaksi nimitetään toisinaan myös sellaisia laitteita, jotka eivät käytä radio- tai mikroaaltoja, vaan esimerkiksi ultraääntä. Esimerkiksi auton peruutustutka on teknisesti pikemminkin kaikuluotain. Optista tutkaa kutsutaan lidariksi.
Lähde Wikipedia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

163 Logged Visits

Found it 144     Didn't find it 4     Write note 5     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.