Skip to Content

<

't Galgenveld

A cache by Yvonne-VH Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/20/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze multi is een wandeling van ruim 4 kilometer door de bossen van 't Galgenveld in Borculo. De route start op N52° 06.560' E6° 29.830'. Hier kan ook de auto of fiets geparkeerd worden. Onderweg kun je door middel van vragen te beantwoorden de coördinaten berekenen voor het volgende WP. De route gaat via het nieuw aangelegde voetveer door het bos.


’t Galgenveld: een unieke plek in de gemeente Berkelland.

Geschiedenis van 't Galgenveld.

Zwembad: In 't Galgenveld werd op 1 juni 1935 het openluchtzwembad geopend. Bij de ingang van het complex werd destijds een grote houten toegangspoort geplaatst. Op 31 mei 2015 wordt een replica van de oorspronkelijke toegangspoort geplaatst. In 1988 werd besloten om het zwembad te sluiten voor bezoekers. Er wordt echter nog steeds gezwommen in het bassin. Vanaf 1946 wordt elk jaar in juni door de waterpolovereniging Schuurman BZC het "Galgenveld Internationaal waterpolo toernooi" georganiseerd.

De Lebbenbrugge: In 1934 is De Lebbenbrugge als museum geopend. Daarvoor was het rond 1400 een boerderij, sinds 1550 ook jachthuis van de heren van Borculo, later tevens tolhuis, herberg en zelfs één van de eerste postkantoren van Nederland. De Lebbenbrugge ligt aan een Hessenweg, een zandweg, de A1 of A12 van nu, een verbindingsweg tussen Holland en Duitsland maar toen voor voet- en paardenvolk.

 

Voor de liefhebbers die de wandeling voltooid hebben, een banner om op je profiel te plaatsen:

Gebruik hiervoor de volgende code:
<a href="http://www.geocaching.com/geocache/GC5RB6D_t-galgenveld" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/cache/large/7c81f251-f0be-4975-ae61-10caafc44130.jpg" alt="'t Galgenveld" title="'t Galgenveld" width="245" height="95" border="0"></a>

 

Deze multi is gemaakt met toestemming van Staatsbosbeheer.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

128 Logged Visits

Found it 118     Didn't find it 5     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 24 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.