Skip to Content

<

RIKKILÄ

A cache by raitti4 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee Rikkilän kylässä, joka on yksi Lappeenrannan kylistä. Gamoa pitää käsitellä varovasti..  Tarvitaan pitkää geohenkilöä.

Rikkilän kylä on yksi Lappeenrannan kylistä. Se on paikan nimen lisäksi myös sukunimi. Rikkilän kylällä oli ennen koulu ja kaksikin kauppaa. Erittäin vilkkaasi liikennöity Pietarin rata halkoo kylän. Rikkilä on ollut erittäin vilkas kylä ja siellä on ja on ollut paljon kylätoimintaa. Kylän halkoo radan lisäksi Alajoki, jonka suojelemisiseksi on perustettu Myötävirtaan yhdistys. Yhdistys on rakentanut monta laavua joen varteen.
Simolan ja Rikkilän kylät ovat olleet tyypillisiä maaseutukyliä 50-60 luvulla kyläkauppoineen, posteineen ja pankkeineen. Radan varressa oli pysäkkejä tasaisin välein sekä Vainikkalan että Lappeenrannan suuntaan. Rikkilän pysäkin hoitaja asui pienessä mökissään, kätköstä itään päin. Pysäkinhoitajana oli nainen, jokaa hoiti postin ja lipunmyynnin. Myöhempinä aikoina vain yksi kyläkauppa jatkoi toimintaansa, kaupan yhteydessä pidettiin myös postia. Kauppa sijaitsi Rikkilän rautatiepysäkin kohdilla. Nämäkin kaupat ovat jo sulkeneet ovensa.
Nykyään kylä tunnetaan Simolan aseman naapurina ja parhaiten Rikkilän Leivästä ja Tilateurastamo Ikosesta. Ennen oli kylällä myös hyppyrimäki Retkorvessa.
Tiilitehtaastakin kaverit mainitsi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

146 Logged Visits

Found it 142     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.