Skip to Content

<

TTS Lönnrot Opisto

A cache by Rinxu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/02/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on helppo peruskätkö, joka on löydettävissä myös talvella. Kätköön ei mahdu kulkijoita. Paikalle on helppo tulla ja parkkitilaa löytyy runsaasti lyhyen kävelymatkan päästä.

Kätkökohteena on TTS Lönnrot Opisto, joka on Työtehoseura ry:n Sammatin toimipiste. Elias Lönnrot (1802 – 1884) laati testamentin, jossa Sammatissa syntynyt ja suuren osan elämäänsä asunut kulttuurimies määräsi 80 000 kultamarkkaa käytettäväksi suomenkielisen kansakoulun perustamiseen nimenomaan tyttöjen opiskelua varten. Elias Lönnrotin Emännyyskoulu perustettiin vuonna 1897 ja se toimi tuolla nimellä aina vuoteen 1948 asti, jona aikana opetusta sai 1 333 nuorta naista. Vuonna 1997 oppilaitos siirtyi Työtehoseura ry:n haltuun ja nyt oppilaitoksen nimi on TTS Lönnrot Opisto.

Elias Lönnrot oli myös innokas kotipuutarhuri ja botanisti. Alueen piha-alueita on kunnostettu Elias Lönnrotin alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Yli sata vuotias puistopiha muodostaa rakennus- ja puistohistoriallisesti merkittävän miljöökokonaisuuden. Elias Lönnrotin virkistyspuutarhassa olevien tuoksujen puiston ja luontopolun avulla voi tehdä mielikuvitusmatkan menneisyyteen. Luontopolun varrella sijaitsevassa Eliaksen yrttitarhassa on esillä Lönnrotin rohdoskasvit ja muut yrtit. Yrttitarhan avulla kerrotaan myös historiaa, kuinka luonnon parantavia rohdoksia käytettiin ennen sairauksien hoitoon ja muita yrttejä ruoanlaittoon.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

428 Logged Visits

Found it 406     Didn't find it 5     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 9     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.