Skip to Content

<

Käräjillä tavataan

A cache by Tenukko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/17/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Tämä helppo perusmysteeri esittelee Talvivaaran oikeudenkäynnin pitopaikan.


Suomen oloissa merkityksellinen ja laaja Talvivaaran ympäristöoikeudenkäynti käydään poikkeuksellisessa istuntopaikassa. Oikeustalon sijaan on tarvittu enemmän tilaa suuren media- ja yleisöhuomion vuoksi. Sen vuoksi oikeus on istunut elokuusta lähtien Kajaanissa Seminaarin päärakennuksessa. Samassa rakennuksessa on toiminut vuosina 1939-1945 sotasairaala.

Lähes kaksi kuukautta kestävä Talvivaaran ympäristöoikeudenkäynti on monessa mielessä poikkeuksellinen. Vastaavanlaisia ympäristövahinkoihin ja ympäristörikoksiin liittyviä oikeudenkäyntejä ei Suomessa ole juurikaan ollut. Esitutkinta kesti kaksi vuotta ja aineistoa kertyi noin 4 000 sivua.

Oikeudenkäynnissä neljää Talvivaaran kaivoksen johtajaa syytetään törkeästä ympäristön turmelemisesta ja lisäksi kaivosyhtiölle vaaditaan yhteisösakkoa.

Oikeusoppineiden mukaan oikeuskäsittelystä tulee samalla testi, jossa tutkitaan, miten EU:n säätämät lait toimivat Suomessa.

Annetuissa koordinaateissa ei ole mitään kätköntekijän asettamaa fyysistä elementtiä. Saturaatiosäännösten rajoitteiden johdosta annetut koordinaatit ovat vain laskennallinen virtuaalinen piste. Siellä ei tarvitse edes käydä koska kätköpaikan koordinaatit saat kulkemalla annetuista koordinaateista 93 metriä suuntaan 175,5 °.

Onnea matkaan, toivottavasti ei kuitenkaan tavata käräjillä.Additional Hints (No hints available.) 

Find...

208 Logged Visits

Found it 198     Didn't find it 4     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.